АНКАРА – КАПАДОКИЯ – ЕСКИШЕХИР

Автобус
6 дни / 4 нощувки
от 429 лв.
Дата Цена Запитване
1 ден 12.04 – Отпътуване от София в 19:00ч,Отпътуване Габрово  в 18:00ч,от Казанлък в 19:00ч,от Гурково в 19:30ч,от Твърдица в 20:00ч,от Нова Загора пред Офисът на Загора Транс- в 20:30ч,от Раднево в 21:00ч, по маршрут Свиленград-Капитан Андреево. Преминаване през ГКПП Кап. Андреево-Капъкуле. 

2 ден 13.04 - Пристигане в Анкара. Туристическа програма в столицата на Република Турция и един от най-оживените градове в страната - Мавзолея на Ататюрк, Националният площад с конната статуя на Ататюрк. Възможност за разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки, свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

3 ден 14.04 - Закуска. Отпътуване за района на Кападокия. Фотопауза при Соленото езеро - Туз Гьолу, разположено на 905 м надморска височина. Туристическа програма, включена в пакетната цена с местен екскурзовод - Посещение на подземния град Каймаклъ – най-големият в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м дълбочина и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения на няколко нива свързани с тунели. Следва разглеждане на Юргюп – едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Разглеждане на произведения на местни грънчари в Аванос /наричан в древността Венеса/, изработени по традиционен начин, запазен още от времето на хeтите. Разглеждане на Червената долина на Дервент. Връщане в хотела. Посещение на емблематичната местност Зелве – ос три долини и с няколкото селища от жилища в скалните комини, в които също са живели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници, а според преданията преди тях те са били обитавани от добри духове. Настаняване в хотел 3* в района на Кападокия. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на ресторант с турска програма и неограничено количество напитки. Нощувка.
4 ден 15.04 - Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане - полет с балон над Кападокия (мероприятието се провежда рано сутринта около 05:30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат. Кападокия е смятана за най-впечатляващото и вълнуващо място за полет с балон). Програмата продължава с Пашабаа - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Посещение на долината на Гьореме (UNESCO), изпъстрена с характерните за цяла Кападокия скални пирамиди и няколко църкви, издълбани в скалите от първите християни, установили се в района по време на Римската империя - Църквата с ябълката, Църквата Света Варвара и др. Отпътуване към град Ючхисар с неговата цитадела, от върха на която човешкия поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. Връщане в хотела. Вечеря. По желание – присъствие на ритуалния танц „Сема”, изпълняван от „въртящите се дервиши”. Нощувка.
5 ден 16.04 - Закуска. Отпътуване за Ескишехир. Спиране в Керван сарай за почивка, кафе и покупки на сувенири. Крайпътно посещение на гробницата на финикийския цар Мидас и финикийската столица Гордион. След обяд пристигане в Ескишехир - градът на Настрадин Ходжа. Разходка и свободно време покрай реката Порсук. Вечеря и нощувка.

6 ден  17.04 - Закуска. Отпътуване за България. По път БОНУС  Посещение на  парк Емирган, в който са засадени хиляди лалета в различни цветове и са направени множество различни фигури и скулптури от цветя. Свободно време в парка. Отпътуване за ГКПП Капитан Андреево.  Пристигане в Нова Загора – късно вечерта.
*Транспорт с лицензиран туристически автобус 3/4 *по описания маршрут
*1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Анкара /verdahotel.net или подобен/
*2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Кападокия /cinerhotel.com или подобен/
*1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в  Ескишехир /arushotel или подобен/
*Панорамна обиколка на град Анкара
*Фотопауза и посещение на Тузгьолу /Соленото езеро/
*Посещение на скалната крепост Ючхисар
*Посещение на открития музей Гьореме
*Посещение на подземните градове Каймаклъ
*Посещение на местностите Юргюп и Дервент
*Посещение на традиционно грънчарско ателие
*Посещение на Долината Зелве
*Туристическа програма с местен екскурзовод по маршрута
*Придружител от агенцията туроператор
PCR или БЪРЗ АНТИГЕН тест при връщане в България (ако се изискват такива към датата на прибиране);
•Музей на анадолските цивилизации в Анкара: 50 TL
•Крепостта Ючхисар: 6 TL
•Скалните църкви в Гьореме: 100 TL
•Долината Зелве: 25 TL
•Подземният град Каймаклъ: 60 TL.
•Турска вечер - ресторант с богата фолклорна програма: 30 EUR (включва трансфер, плодови салати, ядки и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки местно производство)
•Танц на дервишите „Сема”: около 30 EUR
•Полет с балон над областта Кападокия: около 180 EUR
Промо цени за Ранни записвания до 10.03.22г – 429.00лв
Редовна цена от 11.03.2022г – 455.00лв

Календар