АНКАРА – КАПАДОКИЯ – ЕСКИШЕХИР

Автобус
Промо цени за Ранни записвания до 10.10.2022г – 499.00лв. Редовна цена от 11.10.2022г – 525.00лв.
6 дни / 4 нощувки
от 429 лв.
Дата Цена Запитване
Промо цени за Ранни записвания до 10.10.2022г – 499.00лв.
Редовна цена от 11.10.2022г – 525.00лв.
Цена за деца до 6 г.-180.00 лв., цена за деца до 12.99 г-320.00 лв.
 

Отпътуване от София в 19:00ч ,Отпътуване  Габрово до спортната зала в 18:00ч,от Нова Загора от Офисът на Загора Транс- в 20:30ч,от Раднево в 21:00ч, по маршрут Свиленград-Капитан Андреево. Преминаване през ГКПП Кап. Андреево-Капъкуле. 
2 ден - Пристигане в Анкара. Туристическа програма в столицата на Република Турция и един от най-оживените градове в страната - Мавзолея на Ататюрк, Националният площад с конната статуя на Ататюрк. Възможност за разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки, свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
3 ден - Закуска. Отпътуване за района на Кападокия. Фотопауза при Соленото езеро - Туз Гьолу, разположено на 905 м надморска височина. Туристическа програма, включена в пакетната цена с местен екскурзовод - Посещение на подземния град Каймаклъ – най-големият в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м дълбочина и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения на няколко нива свързани с тунели. Следва разглеждане на Юргюп – едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Разглеждане на произведения на местни грънчари в Аванос /наричан в древността Венеса/, изработени по традиционен начин, запазен още от времето на хeтите. Разглеждане на Червената долина на Дервент. Връщане в хотела. Посещение на емблематичната местност Зелве – ос три долини и с няколкото селища от жилища в скалните комини, в които също са живели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници, а според преданията преди тях те са били обитавани от добри духове. Настаняване в хотел 3* в района на Кападокия. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на ресторант с турска програма и неограничено количество напитки. Нощувка.
 4 ден - Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане - полет с балон над Кападокия (мероприятието се провежда рано сутринта около 05:30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат. Кападокия е смятана за най-впечатляващото и вълнуващо място за полет с балон). Програмата продължава с Пашабаа - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Посещение на долината на Гьореме (UNESCO), изпъстрена с характерните за цяла Кападокия скални пирамиди и няколко църкви, издълбани в скалите от първите християни, установили се в района по време на Римската империя - Църквата с ябълката, Църквата Света Варвара и др. Отпътуване към град Ючхисар с неговата цитадела, от върха на която човешкия поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. Връщане в хотела. Вечеря. По желание – присъствие на ритуалния танц „Сема”, изпълняван от „въртящите се дервиши”. Нощувка.
 5 ден - Закуска. Отпътуване за Ескишехир. Спиране в Керван сарай за почивка, кафе и покупки на сувенири. Крайпътно посещение на гробницата на финикийския цар Мидас и финикийската столица Гордион. След обяд пристигане в Ескишехир - градът на Настрадин Ходжа. Свободно време за разходка и пожелание разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на река Порсук, по подобие на Венеция (нощем мостовете над каналите греят в различни цветове). Вечеря и нощувка.
6 ден  - Закуска. Пожелание разглеждане на старата част на града Ескишехир и музея на восъчните фигури.Свободно време за покупки до 12:00 ч. Отпътуване за ГКПП Капитан Андреево.  Пристигане в Нова Загора – късно вечерта.
*Транспорт с лицензиран туристически автобус 3/4 *по описания маршрут
*1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Анкара / Hotel Asal /
*2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Кападокия /Ciner Hotel /
*1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в  Ескишехир / Arus Hotel /
*Панорамна обиколка на град Анкара
*Фотопауза и посещение на Тузгьолу /Соленото езеро/
*Посещение на скалната крепост Ючхисар
*Посещение на открития музей Гьореме
*Посещение на подземните градове Каймаклъ
*Посещение на местностите Юргюп и Дервент
*Посещение на традиционно грънчарско ателие
*Посещение на Долината Зелве
*Туристическа програма с местен екскурзовод по маршрута
*Придружител от агенцията туроператор
•Музей на анадолските цивилизации в Анкара: 50 TL
•Крепостта Ючхисар: 6 TL
•Скалните църкви в Гьореме: 100 TL
•Долината Зелве: 25 TL
•Подземният град Каймаклъ: 60 TL.
•Турска вечер - ресторант с богата фолклорна програма: 30 EUR (включва трансфер, плодови салати, ядки и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки местно производство)
•Танц на дервишите „Сема”: около 30 EUR
•Полет с балон над областта Кападокия: около 180 EUR-200 EUR
Музейните такси се заплащат задължително в турски лири.  
Туристическата Агенция не носи отговорност при промяна на цените за входните такси на посещаваните обекти.
Необходими документи: задграничен паспорт с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване и лична карта.
Няма визови изисквания за пътуване в Турция. 
Минимален. брой туристи: 40 човека. 
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой: 7 дни преди началната дата.
Фирмата си запазва правото за разместване на програмата по независещи от нас причини.
Забележка: 
•Вечерите са без включени напитки; 
•Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. Желателно е туристите да са с удобни обувки. 
•Посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън. (В района има кафенета и магазинчета за сувенири.) 

Има възможност за сключване на застраховка Отмяна на пътуване при сключване на договора.

Календар