ЕКСКУРЗИЯ В ИНДИЯ: ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК И ЮЖНА ИНДИЯ

Собствен

12 дни /9 нощувки/ 2 нощни полета
САМОЛЕТ
OЧАКВАЙТЕ НОВА ДАТА ЗА НОЕМВРИ 2022
12 дни / 9 нощувки
от 0 лв.
Дата Цена Запитване

ЕКСКУРЗИЯ В ИНДИЯ: ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК И ЮЖНА ИНДИЯ
Пътуването на живота  

Маршрут:
София - Доха - Делхи - Агра - Джайпур - Амбър Форт - Ченай - Махабалипурам - Пондичери – Чидамбарам - Дарасурам - Танджавур - Кумбаконам - Тричи - Ченай - Доха - София

Период на пътуване:
ОЧАКВАЙТЕ НОВА ДАТА ЗА НОЕМВРИ 2022 Г.
 
12 дни / 9 нощувки
самолетна програма на база ПОЛУПАНСИОН

 

ПЪРВИ ДЕН: 06.11.2020, София - Делхи

Среща на летище София. Полет София-Доха на АК Qatar Airways. Излита в 12:25ч. Каца в 18:05ч. Полет Доха - Делхи на АК Qatar Airways. Излита в 02:20ч.

ВТОРИ ДЕН: 07.11.2020, Делхи

Каца в Делхи в 08:25ч. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела. Oставяне на багажа. При възможност настаняване. Екскурзия в Делхи с местен екскурзовод. Посещение на Стария Делхи - 300 годишен град, построен от Император Шах Джахан през 1648г. като негова столица и носеща неговото име. Преминаване покрай Red Fort - Червената крепост, построена от червен камък, характерен пример на Могулската архитектура. В древността тя е била наричана “благословената крепост”. Продължава се към джамията Джама Масджид - най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица в Стария Делхи. Преминаване през крепостта Котла Фирозе Шах от 14 век и стълбовете на Ашока, след което се посещава Радж Гат (мемориал на Махатма Ганди). Преминаване през Чандни Чоук (Лунния площад). Този пазар се счита за едно от най-автентичните места в старата част на Делхи. Следобед разглеждане на забележителности в Ню Делхи - новата столица, проектирана от Едуард Лутиенс. Преминаване през Президентския дворец, Ращрапати Бхаван и секретариатите сгради - център на всички правителствени дейности, Сградата на Върховния съд, главният булевард Раджпат и мемориала Индия Гейт - портал в стила на Триумфалната арка в памет на индийските войници, загубили живота си през Първата Световна Война. Посещение на Кутб Минар (ЮНЕСКО) - величествена 73-метрова кула, построена през 1193г. от Куит-уд-дин Айбак, след поражението на последното делхийско хиндуистко кралство. Вечеря и нощувка в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 08.11.2020, Делхи - Агра (около 204 км.,4-5 часа)

Закуска в хотела. Отпътуване за Агра. Посещение на световноизвестния Тадж Махал, построен от Шах Джахан през 1560г. в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Този архитектурен паметник е шедьовър от бял мрамор, който свидетелства за уменията на 20 000 занаятчии, доведени от Персия, Турция и Италия. Построяването на тази “Любовна поема в мрамор” отнема 22 години. През 1983г. Тадж Махал е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Със спиращата дъха гледка, Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Посещение на крепостта в Агра, позната като червената крепост, също обявена за Световно наследство на ЮНЕСКО. Тя е обградена със 70-метрова стена и е една от най-дългите крепости в Индия. Вечеря и нощувка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 09.11.2020, Агра - Джайпур - ( около 234 км ,5-6 часа)

Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур, по пътя посещение на Абанери със своя стъпаловиден кладенец. Абанери или първоначално наричан Аба Нагри, което означава „Градът на светлината“ е построен през 9 век от Крал Раджа Чанд на кралството Гурджар. Тук се намира и храмът Харшат Мата. Популярността идва с легендата за богинята Харшат Мата, известна със своята ведрина и щастие. След което се продължава към Джайпур. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 10.11.2020, Джайпур

Закуска в хотела. Отпътуване за крепостта Амбър, разположена на 12 км. от Джайпур (ЮНЕСКО) - старата столица на империята на Раджпут (16-ти век) преди Джайпур да стане столица. По път се спира за снимки пред Хава Махал, познат като 5-етажния дворец на ветровете - символ на Джайпур. Зад 900-те многоъгълни прозорци на тази необикновена и сложна фасада жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Продължава се към крепостта Амбър Форт, където се разглеждат най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил. Най-впечатляващите от тях са Шиш Махал - огледалният дворец, и Джай Мандир - залата на победата. Изкачването до крепостта-дворец е на гърба на слон, а слизането - с джип. На връщане към Джайпур се спира за снимки на двореца Джал Махал, разположен в средата на езерото Ман Сагар. След това програмата продължава с разглеждане на градския дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес в част от него живее бившият махараджа, а другата част е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и неговото семейството, картини, оръжия, килими, каляски, както и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 литра, влезли в “Книгата за рекордите на Гинес”. До двореца се намира и обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728г.). Тя включва 19 инструмента за измерване на времето. Най-забележителното съоръжение е 27-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 секунди, а сянката, която пада, се измества с 4 метра на час. След краят на обиколката е предвидено свободно време за пазаруване на известния в Джайпур пазар - Бапу. Вечеря и нощувка в хотела.

ШЕСТИ ДЕН: 11.11.2020, Джайпур – Ченай с полет

Закуска в хотела. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Ченай. Излита в 14:10, каца в 16:45 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

СЕДМИ ДЕН: 12.11.2020, Ченай – Махабалипурам (около 56 км ,2 часа)

Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Ченай. В многомилионния град има много красиви сгради останали от пребиваването на британците. Храмът Капалешвар,посветен на Шива е един от най-добрите образци на дравидската архитектура,построен през 7 век. Градът е известен и с фестивалите,които се организират през цялата година. Ченай е световен център на теософското общество. Град Ченай притежава една от най-дългите плажни ивици в света, покрити със златист пясък - Марина Бийч. Отпътуване за Махабалипурам. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН: 13.11.2020, Махабалипурам - Пондичери (около 100 км, 3-4 часа)

Закуска в хотела. Посещение на Махабалипурам. Преди повече от 1500 години днешното малко рибарско селце е било процъфтяващо пристанище, наречено на името на един от владетелите си Нарсимха Варман, известен с прякора Махамала - Великия борец. И до днес градчето е известно и като Мамалапурам. Една от най-известните забележителности на града са пещерните храмове–помещения с барелефи, изсечени в скалите. Тук се срещат и храмове-колесници, посветени на главните герои от епоса „Махабхарата“. Край Махабалипурам се намира и един от най-големите барелефи на открито - 240 квадратни метра Отпътуване към Пондичери. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕВЕТИ ДЕН: 14.11.2020, Пондичери - Кумбаконам (около 135 км, 3-4 часа)

Закуска в хотела. Разглеждане на Пондичери, който все още носи следите от френското и британското си минало. Преливането на история и география, на античност и съвремие, които Пондичери предлага, създава рядко срещана комбинация от стилове. Най-старата църква „Свещеното сърце на Исус“, построена около 1700 г., ще ви напомни на парижката Нотр Дам, но след като чуете отново клаксоните на скутери и тук-тук, се връщате обратно в индийската действителност. Една от основните забележителности на града е ашрамът Шри Ауробиндо и многобройните постройки, свързани с него – духовни, културни, образователни и търговски. Хиляди хора посещават храма и медитират пред двамата самадхи от Шри Ауробиндо и Майката, около която ашрамът е изграден. След това се отпътува за Кумбаконам, по пътя се посещава Чидамбарам. Посещение на храма Натрадж, главния храм издигнат от династията Чола, посветен на танцуващия Шива. След това се посещава храма Аираватесвара, индуиски храм в Дарасурам от времето на дравидианската архитектура. Продължава се към Танджавур, бивш Танджоре, е град в индийския щат Тамил Наду. Градът е наричан още „Оризовата купа на Тамил Наду“ и е бил столица по време на царуването на династия Чола от IX до XIII век. Известен е най-вече с храма Брахадишвара (част от световното културно наследство на ЮНЕСКО). Дворецът в Танджавур е другата много известна забележителност в града. Характерен с просторните си коридори, големи зали, сенчести градини и наблюдателни кули. Част от двореца е и библиотеката Сарасвати Махал. Построена е през 1700 г., библиотеката е част от пазителките на Палмовите листа. Притежава над 30 000 палмови листа заедно с безценни ръкописи, както на индийски така и на европейски езици. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕСЕТИ ДЕН: 15.11.2020, Кумбаконам

Закуска в хотела. Отпътуване за храма Ваитхишваран, възможност за посещение на Библиотеката с палмовите листа или свободен ден . Вечеря и нощувка в хотела.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 16.11.2020, Кумбаконам  - Тричи (около 98 км ,2-3часа)

Закуска в хотела. Посещение на Тричи - антични храмове, посветени на лорд Ганапати. Отделно от Тричи е разположен храма на Ранаганата Суами, който е най-голямото светилище на Индия. Той се намира на остров в река Кавери, разделен от 7 крепостни стени, ограждащи 60 хектара територия. Храмът е посветен на Хиндуисткия бог Вишну. Трансфер до летището в Тричи за полет до Ченай. Трансфер до хотел,където ще се проведе вечерята.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 17.11.2020, Ченай - Доха - София

Трансфер до летището в Ченай. Полет Ченай - Доха на АК Qatar Airways. Излита в 03:20ч. Каца в 06:05ч. Полет Доха - София на АК Qatar Airways. Излита в 07:10ч. Каца в София в 11:25ч.

 
ОТСТЪПКА 100 лв. ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.03.2020
НАСТАНЯВАНЕ
ДАТА
Възрастен
в двойна стая
Единична стая
06.11.2020 1850 евро / 3618 лв. 2212 евро / 4326 лв.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА/ ЕВРО, ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 15 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София - Доха - Делхи на АК Qatar Airways с включени летищни такси;
 • Самолетен билет Ченай - Доха - София на АК Qatar Airways с включени летищни такси;
 • Самолетен билет за вътрешен полет Джайпур- Ченай с включени летищни такси;
 • Самолетен билет за вътрешен полет Тричи - Ченай с включени летищни такси
 • Трансфери летище - хотел - летище с местен гид;
 • 9 нощувки със закуски и 9 вечери в хотели 4/5*;
  • 1 нощувка със закуска и 1 вечеря в Делхи - хотел Welcom Hotel Dwarka /Delhi 5* или подобен
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра - хотел Crystal Sarovar 5* или подобен
  • 2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур - хотел Crowne Plaza 5* или подобен
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Ченай - в хотел GRT Grand 4* или подобен
  • 1 нощувкa със закускa и вечеря в Махабалипурам - хотел Grande Bay 4* или подобен
  •  1 нощувка със закуса и вечеря в Пондичери - хотел Atithi 4*  или подобен
  • 2 нощувки със закуски и вечери в Кумбаконам - хотел Quality Inn Viha 4* или подобен
 • 1 вечеря в ресторант в Ченай;
 • Транспорт с луксозен автобус по време на екскурзиите описани в програма, кат. туристически;
 • Пътни такси, такси за паркинг и други местни такси;
 • Входни такси за всички посещавани обекти по програма;
 • Посещение на Библиотеката на Палмовите листа без включена такса;
 • Обслужване от местен екскурзовод на руски език по целия маршрут и превод на български език;
 • Представител на туроператора;
 • Медицинска застраховка към ЗАД Армеец с покритие 10 000 евро.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА  НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Виза за Индия за български граждани - около 160 лв
 • Евентуална горивна такса - определя се 20 дни преди датата на отпътуване и се заплаща задължително до10 дни преди полета;
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори -  40$  на човек за цялата програма;
 • Бакшиши за носачите на багаж, такси за фотоапарати за снимани в някои от обектите;
 • Напитки по време на храненията;
 • Обеди - ориентировъчна цена за обяд около 12-15 $ / около 20-25 лв. на човек;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица на възраст 70-80г. - 25 лв. за целия период;
 • Услуги, неупоменати като включени в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
 • По желание включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“ - Моля консултирайте се с наш представител;
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Копия на паспортите на всички пътуващи
 • Аванс - 1800 лв. на човек
 • Пълно плащане - до 45 дни преди датата на отпътуване
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Виза за Индия за български граждани.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЕЛЕКТРОННА ВИЗА:
 • Паспорт в оригинал с минимална валидност 6 месеца след предполагаемата дата на връщане от Индия. В паспорта трябва да има поне 2 свободни страници, където да бъде положена визата.
 • Актуална снимка в електронен формат 2“х2“,600х600 pixels  
 • Съответната такса, която следва да се заплати в брой в лева;
 • Данни за попълване на формуляр за кандидатстване за електронна виза (предоставя се от Александър Тур). Визата се получава  по електронен път в България и се полага на летището в Делхи, където се снемат биометрични данни.     
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • До 7 дни след записване, освен ако не е записване в последния момент - без неустойка;
 • От 91 дни преди датата на отпътуване - неустойка в размер на 10% от общата цена на пътуването;
 • От 90 до 61 дни преди датата на отпътуване - неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването;
 • От 60 до 31 дни преди датата на отпътуване - неустойка в размер на 80% от общата цена на пътуването;
 • От 30 дни до деня на отпътуването или при неявяване за полет - се удържат 100% от общата цена на пътуването;
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 16.08.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
 ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да прави промени в последователността на програмата в зависимост от местните условия, като се запазват включените услуги.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя авиокомпанията и/или полетното разписание до 3 дни преди датата на заминаване/връщане, като клиентът се ангажира да провери за евентуални промени в офиса на записване или на телефоните, предоставени от ТУРОПЕРАТОРА. Час и сборно място на тръгване от крайния пункт - получава се информация на рецепцията на хотела два дни преди датата на отпътуване.
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването. ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 15 души.
 • Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 45 дни преди датата на отпътуване, като се възстановяват всички внесени депозити или при желание на пътуващите се прекалкулира цената за група от 10 до 14 туриста.
 • Информация относно здравните изисквания: Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване на български граждани по програмата. Не са необходими ваксинации.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език, екскурзоводско обслужване на руски език и превод на български език.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини. Застраховката е доброволна. ТУРОПЕРАТОРЪТ не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Тя не покрива стойността на визата и летищните такси.

Календар