Екскурзия до Дубай - Светът на мечтите със 7 нощувки със закуски с авиокомпания Fly Dubai

Самолет
София - Дубай - София
8 дни / 7 нощувки
от 1130 лв.
Дата Цена Запитване
Ден 1: 
Заминаване от летище София с директен полет на авиокомпания Флай Дубай в 14:25-21:25часа пристигане на летището в Дубай и посрещане от представител на фирмата на Български език. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря (По желание: 12$/ на човек).

Ден 2: 
06.30-10.00: Закуска 
09.00-13.00: Полудневен тур на нов Дубай на Български език+посещение на Рамката по време на тура с последна спирка Дубай мол (По желание: 55$/ на човек)
Обзорен Тур на Новия Дубай  - Време: 09.00-13.00
Този тур ще Ви даде възможност да се запознаете от близо с новите проекти на Дубай, и да проследите развитието на града от малко рибарско градче до световен мегаполис, за по-малко от 30 години. 
От хотела ще се отправим към мега проекта „Дубай Марина”. Ще видим най-високата жилищна сграда в света „Princess Tower” , както и усуканата на 360 градуса “Cayan Tower”, докато си правим снимки с модерните и луксозни яхти, пуснали котва в Марината. Турът ни продължава към „осмото чудо на света”: изкуственият остров „Палмата”. Ще преминем по „стъблото“, за да достигнем най-новият комплекс „The Pointe”, откъдето се открива прекрасна гледка към емлематичния хотел Атлантис. Ще направим фото-спирка за снимки, след което се отправяме към друг от символите на Дубай: „Арабската Венеция” Madinat Jumeirah. Комплексът ще Ви даде възможност да се потопите в арабска атмосфера, а снимките, които ще си направите тук ще са като от картичка. Вашият екскурзовод ще Ви заведе и до мястото, откъдето стават най-хубавите снимки към емблемата на Дубай: свръх луксозния хотел „Бурж Ал Араб“. Продължаваме с посещение на Рамката на Дубай,  една от най-известните атракции. Турът завършва в Дубай мол.

По желание, (без трансфер на връщане):
14.00: Качване на Бурж Кхалифа по светло: 45$/ на човек
17.00: Качване на Бурж Кхалифа на залез: 66$/ на човек
20.00: Качване на Бурж Кхалифа по тъмно: 45$/ на човек
Посещение на аквариума: 33$/ на човек
19.00: Вечеря в Дубай мол с гледка към фонтаните (По желание: 39$/ на човек)

Ден 3: 
06.30-10.00: Закуска 
09.00-14.00: Арабска приказка (Тур на стария Дубай) със свободно време на пазарите, обяд в традиционен ресторант и БОНУС посещение на традиционна местна къща и чаша арабско кафе: (По желание: 55$/ на човек)
Обзорен тур на Стар Дубай: Ще имате възможност да се запознаете със стария поминък на местно население. Да се разходите из малките улички на най – старите пазари в ОАЕ – Пазарът за подправки, пазарът за злато и текстилния пазар. Ще преминем от единия край на Дубай до другия по канал Крийк с най – стария транспорт на територията на персийския залив – абра. Предвидено е време за обяд в традиционен местен ресторант с романтична гледка към канала Крийк. 
След това ще се разходим в един от любимите ни региони в Дубай – Бастакия. Бастакия е регион известен сред арт средите на ОАЕ с няколко музиея на територията на Бастакия, ще спрем да си почимен в музея на кафето и ще имаме възможност да пробваме традиционно арабско/етиопско или турско кафе. Ще се разходим из множеството малки криволичещи улички в комплекса, заобиколени от традиционни реновирани постройки. След това се отправяме към региона Ал Сиф. Най – новата перла в короната на Стария Дубай. Региона е известен сред местното население като място за пазар, романтична разходка и спиращи дъха гледки кък плавателния канал Крийк. 
15.00-17.00: Посещение на най-голямото Виенско колело в света Ain Dubai, с еднопосочен трансфер (По желание: 44$/ на човек)
То се намира на един от изкуствените дубайски острови – Bluewaters. Обиколката с колелото трае 38 min. През това време 360-градусови гледки към града се откриват от всяка една от 48-те кабинки, чийто размер надхвърля два двуетажни автобуса.. Ain Dubai е високо 250 m и е с капацитет от 1750 пътници, а конструкцията, разбира се, има с какво да ни впечатли...
Свободно време за разходка на Bluwaters и JBR.
18.00/30-22.30: Круиз с луксозна яхта по Дубай Марина с трансфери и вечеря от 5* хотел (По желание: 77$/ на човек)
Насладете се на величеството на Марината в Дубай с този вечерен круиз. Традиционна арабска галера ще Ви разходи през уникалният изкуствен канал, оформящ Марината в Дубай. Снимайте се с всеки един от небостъргачите, докато лодката минава бавно покрай сградите. Вижте едни от най-скъпите яхти в света, пуснали котва в Дубай Марина, докато се наслаждавате на традиционна вечеря.

Цената включва: 
Круиз с традиционна арабска галера
Вечеря
Безалкохолни напитки
Шоу програма

Ден 4: 
06.30-10.00: Закуска 
09.00-12.00: Miracle Garden Посещение на най-голямата градина с естествени цветя в света: билет+трансфер+гид: (По желание: 35$/ на човек) 
14.30-21.30: Сафари в пустинята с трансфери и вечеря (По желание: 50$/ на човек)
Местните араби винаги казват на гостите си: Ако не видиш пустинята на Дубай, не си видял нищо!
Задължителна дестинация за всеки посетител на Дубай е Арабската пустиня и емблематичното Сафари в нея. Насладете се на вълнуваща арабска вечер, потопете се в традициите и културата на коренните жители на Дубай: бедуините. 
Турът започва от Вашият хотел. Вашият шофьор ще Ви чака в лобито, откъдето ще се отправите на вълнуващо приключение в „Червената пустиня”, известна с големите си и красиви пясъчни дюни. Ще имате възможност да се насладите на дрифт-шоу, препускайки през дюните, за да достигнете средата на пустинята, където ще спрете на подбрано място, за да си направите най-красивите снимки. Насладете на прекрасния залез, яздете камили, опитайте традиционно арабско наргиле. Вечерта включва богата вечеря под звездите, както и традиционна шоу програма.

Не пропускайте това вълнуващо приключение! 

Цената включва:
Транспорт от и до хотела 
Дрифт-шоу по дюните 
Фото-спирка по средата на пустинята
Яздене на камили
Снимки с традиционни арабски облекла
Арабско наргиле
Вечеря
Безалкохолни напитки
Шоу програма
Какво да вземете с вас? Камера, телефон, вода, комфортни дрехи и обувки / може и чехли/, за зимните месеци връхна дреха, усмивка  

Ден 5: 
06.30-10.00: Закуска 
10.00-15.00: Свободно време за плаж/шопинг
15.00-19.00: Тур на Палмата, с включено посещение на “The View”, свободно време в хотел Атлантис (По желание, посещение на аквариума: 30$/ на човек), наблюдаване на залеза от Палмата и фото спирка с Бурж Ал Араб, последна спирка The Pointe (По желание: 60$/ на човек)
19.00-22.00: Вечеря в The Pointe в ресторант с гледка към най-големите фонтани в света, без трансфери (По желание: 35$/ на човек)

Ден 6: 
06.30-10.00: Закуска 
10.00-18.00: Посещение на най-големия аквапарк в света Atlantis Aquaventure, без трансфери. 
Билет за Аквапарка: 80$/ на човек
Билет за Аквапарка+ аквариума: 90$/ на човек

Ден 7: 
06.30-10.00: Закуска 
09.00-13.00: Посещение на Експо Дубай
По желание билет: 25$/ на човек
По желание: двупосочни трансфери: 30$/ на човек
По желание билет+ двупосочни трансфери: 50$/ на човек
ИЛИ
08.00-18.00: Тур на Абу Даби на Български език (По желание: 70$/ на човек)
Посещение на двореца на шейха (Qasr Al Watan): По желание: 15$/ на човек
Насладете на столицата на Обединените Арабски Емирства. Абу Даби е модерен град, разположен на множество острови. Градът съчетава в себе си традиционни арабски сгради, с модерни стъклени небостъргачи, красиви тюркоазни плажове и мангрови гори.
По време на екскурзията ще посетим един от диамантите в короната на Абу Даби - Бялата Джамия Шейх Зайед. Сградата ще Ви зашемети с красотата и величествените си мащаби. Ще имате възможност да научите интересни факти за историята, културата и религията на местното население. 

Турът продължава през най-скъпият район на града „Ал Батийн”, където се намира и старият дворец, преди да достигнете до най – новата и вълнуваща атракция на Абу Даби - Новия дворец на Шейх Ал Нахиян - Qasr Al Watan. Имаме уникалната възможност да посетим двореца на управляващия президент на Федерацията. Това е пъврият по рода си дворец на управляваща Шейска фамилия отворен за външни посетители. Ще имате възможност да се докоснете от близо до уникалната архитектура и лукс на двореца, да се разходите из просторните зали и коридори, и да се полюбувате на безбройните ръчно изработени орнаменти окрасяващи стените и покривите на залите. Ще посетите заседателната и балната зала, където се провеждат всички важни приеми в Абу Даби, ще разгледате емблематични вещи от личната колекция на Шейха подарени му от глави на държави от цял свят. Дворецът се намира в непосредствена близост до Емирейтс Палас Хотел (фото пауза пред хотела) след, фото паузата ще имаме кратка спирка за обяд в Марина мол. Ще продължим през финансовия център, за да достигнем пазара за фурми (спирка по желание). 
Турът завършва със спирка тематичния парк Ferrari world ( само отвън) и посещаване на фирмените магазини на Ферари.
Цената включва:
Взимане/ оставяне от/до хотела 
Транспорт с климатизиран туристически автобус
Екскурзовод на Български език

Ден 8: 
06.30-8:00: Закуска . Трансфер до летището. Полет от  Дубай в 10:45, каца в София в15:15 часа.
 
  • 7 нощувки със закуска в избран хотел
  • Посрещане на летището от представител на фирмата на Български език
  • Трансфери (летище-хотел-летище)
  • 24/7 обслужване на Български език
 Хотел Цена на възрастен в двойна стая
Ibis Al Barsha 3* 1130лева
Rose Park Al Barsha 4* 1180лева
Novotel World Trade Center 4* 1260 лева
Novotel Al Barsha 4* 1260 лева
Elite Byblos AL barsha 5* 1350 лева
Millennium Place Barsha Heights 4* 1499 лева
  • Такса „Туризъм дирхам“: 10-20дирхама (3-5$) на вечер, на стая.
  • Допълнителни екскурзии 
  • Застраховка "Отмяна на пътуване"

Календар