Екскурзия до Израел – Тел Авив, Витлеем, Йерусалим ранни записвания до 28.02.2023 г

Самолет
Посещавани обекти: • Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача) • Витлеем (църквата Рождество Христово) • Йерихон (най-древният град в света) • Каср ал Яхуд (място на Кръщението Христово) • Мъртво море (време за плаж и релакс) • Кумран (историята на Кумранските ръкописи) • Назарет (църквата Благовещение) • Тиберия (перлата на Галилейското езеро) • Капернаум (родно място на апостоли) и Табха (чудото с хляба и рибите) • Планината на блаженствата (гледка към Галилейското езеро) • Кана Галилейска (първото чудо на Христос) • Хайфа (Бахайските градини) • Кесария Маритима (следи от Римската епоха, акведукта) • Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно)
6 дни / 5 нощувки
08.05.2023, 16.10.2023
от 1580 лв.
Дата Цена Запитване
08.05.2023 от 1580 лв. Запитване
16.10.2023 от 1580 лв. Запитване
Програма по дни

   1 ден

Излитане от София и кацане в Тел Авив. Ще бъдете посрещнати от представител на агенцията.

Ще се отправите на панорамна обиколка из града, като ще посетите и най-старата част – древния пристанищен град Яфо. По пътя за Хайфа ще спрете, за да се полюбувате на акведукта в Кесария – едно от най-впечатляващите места, където ще видите останки от някогашния живот на израелските земи.

Настаняване в хотел, разположен в Хайфа. Вечеря. Нощувка.

 

2 ден

Закуска.
Отправяме се към Акра, една от последните военни бази и столица на Кръстоносците, в продължение на век. Ще се потопим в миналото и завладяващата история като посетим крепостта на Хоспиталиерите и тунелите на Темплиерите.

Обиколката ще ни отведе до красивото пристанище на Хайфа, разположено на Средиземноморско крайбрежие. Ще минем през старата част на града, ще видим Бахайските градини (отвън) и ще стигнем до плажа.

Отправяме се към Назарет – най-големия град в Северен Израел. Там ще посетим църквата „Благовещение“, където се вярва, че живеела Дева Мария, а Архангелът Гавриил й донесъл благата вест, че именно тя е избрана да роди Божият син.

По пътя ни за Тиберия, ще спрем в Кана – мястото, на което се случва първото чудо, сътворено от Иисус – превръщането на водата във вино.

Настаняване в хотел, разположен в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден

Закуска.

Ще направим обиколка на Галилейското езеро, като посетим Капернаум – древният град е споменат в Новият завет, като център на християнките движения в Галилея. Ще посетим останките на древна синагога, в която е проповядвал Иисус и руините на къщата на Св. Петър. Продължаваме към Табха, където се е случило „Чудото с умножаването на риба и хляб“ (когато Иисус успява със седем хляба и няколко риби да нахрани повече от 3000 човека). Ще посетим и Планината на блаженствата, където Иисус дал известната си проповед. Кратка разходка сред Голанските върхове, от където се разкрива впечатляваща гледка към Галилейското езеро и заобикалящите го долини. Последна спирка ще направим в долината на Магедо – която е спомената в Библейската книга „Откровение“ на Свети Йоан, като мястото на последната битка между Доброто и Злото.

Настаняване в хотел, разположен във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

 

4 ден

Закуска.

Рано сутринта ще посетим базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност във Витлеем и родното място на Иисус Христос. Отправяме се към Йерихо – най-ниският град под морското равнище и едно от най-старите селища в света. Там се намира Манастирът на изкушението, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Поемаме към Qasr al-Yahud („Кулата на евреите“) – мястото на кръщението на Христос (възможност за ритуално потапяне във водите на река Йордан). Отправяме се към Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. На последната ни спирка за деня ще се полюбуваме на панорамната гледка към Кумран.

Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

5 ден

Закуска.

Отправяме се към Йерусалим. Посещение на Гетсиманската градина – мястото на предателството на Юда, Гробницата на Дева Мария, с чудотворната икона на Йерусалимската Пресвета Богородица, Маслиновата планина (мястото Възнесение Христово), „Пътят на Кръста“ (Via Dolorosa) – улицата, по която в древен Йерусалим Иисус Христос пренася кръста до мястото на Своето разпъване – Голгота, храмовият комплекс на Божи гроб и Голгота – най-свещеното място в християнския свят. След поклонението, програмата продължава с Давидовия град, където се намира гробът на Св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Продължаваме към кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Кардо, “Стената на плача”, храмовият хълм с Купола на скалата.

Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

6 ден

Ранна закуска. Трансфер до летището. Излитане за София.
 

 
  София 06:20 Тел Авив 08:50
  Тел Авив 09:40 София 12:25
 


 
 •  Самолетни билети София – Тел Авив – София;
 •  Малък салонен багаж;
 •  Посрещане от представител на агенцията;
 •  Всички трансфери по програмата;
 •  5 нощувки със закуски и вечери, в хотели 3* разположени в Хайфа, Тиберия и Витлеем;
 •  Богата петдневна екскурзионна програма;
 •  Личен екскурзовод на български език за по време на цялата програма;
 •  Медицинска застраховка;
 Входни такси за посещение на Qumran National Park, Caesarea National Park, Banias – 25$ на човек;
 Избор на място за сядане в самолета – 80 лв на човек общо за двете посоки (в противен случай не се гарантират поредни места);
 Приоритетно качване в самолета и втора ръчна чанта до 10кг с размери 55х40х20 см – 100 лв на човек общо за двете посоки;
 Чекиран багаж до 10 кг с максимални размери 55х40х20 см  – 150 лв на човек общо за двете посоки;
 Чекиран багаж до 20 кг при резервация – 208 лв на човек общо за двете посоки;
*Добавянето на багаж или място след закупен билет често се оскъпява от авиокомпанията, затова ви съветваме да заявите допълнителен багаж при попълването на договора.
 Застраховка Отмяна на пътуване, сключва се на стойност 5% от сумата, която желаете да застраховате (покрива и разболяване от ковид преди пътуването)
 Бакшиш за шофьора и екскурзовода – 8$ на човек;
 Обяд и напитки;
 Разходи от личен характер;
 
Необходими документи:
 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 
Как да пътуваме до Израел?

Считано от 21.05.2022г. за влизащи в Израел български граждани се изискват:

1. декларацията за пътуване /48 ч./;

2. здравна застраховка покриваща Ковид -19;

Отпада изискването за PCR тест при отпътуване и при пристигане в Израел.

Полетно разписание:

София 06:20 – Тел Авив 08:50

Тел Авив 09:40 – София 12:25

*Полетното разписание подлежи на препотвърждение.

Резервации:

Пътуването се счита за резервирано при подписване на договор и внесено капаро в размер на 50% от стойността на основната пакетна цена.

Седмица преди пътуването изпращаме актуална информация за пътуването, а ден преди полета – всички необходими документи.

Забележка:

 • Пътуването се осъществява при група от минимум 20 туристи;
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 10 дни преди началото на пътуването
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата с цел по-доброто обслужване.
 

Календар