Екскурзия до Скандинавия, с фиордите - самолетна I вар.

Самолет
Самолетна екскурзия: 9 дни/8 нощ. (КОПЕНХАГЕН - МАЛМЬО - СТОКХОЛМ - ОСЛО (С ПОСЕЩЕНИЕ НА ФИОРДИТЕ В НОРВЕЖКИТЕ ПЛАНИНИ) )
8 дни / 8 нощувки
27.07.2023
от 2520 лв.
Дата Цена Запитване
27.07.2023 от 2620 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 Копенхаген
Среща в 17.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Берлин в 19.05 ч. с “Air Berlin”. Пристигане в Берлин в 20.20 ч. В 21.35 ч. – полет Берлин – Копенхаген. Пристигане в Копенхаген в 22.35 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Копенхаген.

Ден 2 Копенхаген
Закуска. Туристическа обиколка на Копенхаген, като този ден имате възможност да се запознаете с: кралския дворец Розенборг със Съкровищницата; двореца Амалиенборг и смяната на караула пред него; Мраморната църква; фонтана “Гефион”, посветен на майка Дания; фигурата на Малката Русалка – символ на града; площада на Кметството и др. След обяд, по желание - разходка с корабче по каналите на Копенхаген. Свободно време с възможност за разходка по пешеходната зона на стария град - “Сторгет”. Вечерта, по желание - посещение на Увеселителния парк “Тиволи”. Нощувка в Копенхаген.

Ден 3 Малмьо - Кметството
Закуска. Тръгване за Малмьо, Швеция, като минаваме през най-новия мост свързващ Дания и Швеция. Следва, за около 2 часа - разглеждане на централната част на града, наречен “перлата на Швеция“ – централния площад със сградата на Кметството и на най-старата аптека в града, малкия площад “Лила Стан”, катедралата “Св.Петър”. Главната забележителност без съмнение е “Малмьохус”, старият градски замък, в който се помещават редица музеи. През 16 в. централният площад “Стортогет” е бил най-големият търговски пазар в Скандинавия и дори днес той е внушителен със статуята на крал Карл X Густав, Кметството, Резиденцията и хотел Крамер. Зад площада се намира църквата “Св. Петър” от 13 в. в готически стил. Около половин час- свободно време. Пътуване към Стокхолм. По пътя се минава покрай второто по големина езеро в Швеция - Ветерн. Пристигане в Стокхолм вечерта. Настаняване в хотел и нощувка в околностите на Стокхолм.

Ден 4 Стокхолм - Операта
Закуска. Туристическа обиколка на Стокхолм, наречен “Северната Венеция”. По време на обиколката имате възможност да видите Кралския дворец със смяната на караула; Кметството със "Златната зала", където всяка година се провежда бала по връчването на Нобеловите награди; Катедралата; музея "Ваза", Стария град “Гамла стан” и др. Около 17.00 ч., по желание - разходка с корабче по каналите на града. Свободно време. Нощувка в хотел в околностите на Стокхолм.

Ден 5 Осло
След закуска се тръгва за Осло, Норвегия, където пристигаме в ранния следобед. Туристическа обиколка на Осло, с посещение на известния парк „Вигеланд”, Музея на викингите, музея “Фрам” и музея “Кон Тики”. Свободно време в центъра на града с възможност за разглеждане на катедралата и на най представителните сгради отвън - крепостта Акерхус, парламентът, кметството, кралският дворец. Свободно време. Нощувка в Осло.

Ден 6 Нероуфиорд
Закуска. През този незабравим за всеки турист ден, се пътува с автобус и ферибот, като се преминава покрай изключително красиви фиорди. С ферибот се пътува по един от най-големите фиорди - Зогнефиорд и по един от най-красивия отвесен скалист фиорд Нероуфиорд. Нощувка в района на фиорда.

Ден 7 Норвегия
Закуска. Отпътуване към Осло. Нощувка в Осло или в осколностите.

Ден 8
Закуска. Трансфер до летището. В 08.55 ч. - самолетен полет Осло – София с „Wizz air”. Пристигане на летище в София в 13.05 ч.


1. В  ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети
 • летищни такси – 165 евро/ 323 лв (05.05.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски в хотели  2* и 3*;
 • 2 нощувки в Копенхаген
 • 2 нощуви в Стокхолм
 • 2 нощувки в Осло
 • 1 нощувка  в района на фиорда.
 • туристическа обиколка на Копенхаген – (2-ри ден);
 • разглеждане на Малмьо –(3-ти ден)
 • обиколка на Стокхолм – (4-ти ден);
 • обиколка на Осло – (5-ти ден);
 • билети за фериботите, посочени в програмата.
 • автобусен транспорт в Скандинавия с туристически автобус,
 • екскурзоводско обслужване и водач  от  ТО;
 • голям чекиран багаж (до 23 кг) за полета с Wizz air(на връщане).
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • входовете за музеите и таксите за корабчетата - oриентировъчно са необходими: 160 датски крони, 250 шведски крони и 130 норвежки крони (общо равностойността на около 80 евро);
 •   Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 200 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро - 12лв (за лица до 70 год.), 24 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки
 
 
 • допълнителни мероприятия,  които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроперараторът:
 • разходка с корабче по каналите на Копенхаген - 70 датски крони (около 10 евро) - 2-ри ден;
 • посещение на  Увеселителен  парк „Тиволи” - 95 датски крони (около 13 евро) - 2- ри ден;
 • разходка с корабче по каналите на Стокхолм - 26 евро (220 шведски крони) - плащат се  в офиса на туроператора )-(4-ти ден).
      
*Забележки:
1. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
2.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 08.05.2019 г..
3. Туроператора си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на  екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
  
3. Цените 2 320 лв/ 2 420 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
4. Цените 2 320 лв/ 2 420 лв са валидни в случай, че е набрана група за екскурзия до Скандинавия с автобус и не се наема местен превоз.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 08.05.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 
6. Начин на плащане:
               - в брой (в офиса на ТО)
               - по банков път
 
 

При записване се внася депозит от 1 160 лв
 


 

             
 

 

 

 

 

 

 

 

 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА   2 320 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  2 420 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
ПРИ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА (ОБЩО ЗА САМОЛЕТНА И АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ)
 СЕ ПЪТУВА С  МАЛЪК  АВТОБУС  И СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 80 лв

 

 

Календар