Нова година в Сараево 2022

Автобус
4 дни / 3 нощувки
от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1

30.12.2021 г.

Отпътуване от съответния град. Транзитно преминаваме през Сърбия: Ниш – Чачак – Ужице – Мокра гора, с кратки спирки за почивка. Пристигаме във Вишеград, където ще направим туристическа разходка. Прекрасна възможност за прекосяване на река Дрина по един от най-красивите мостове, създадени от прочутия османски архитект Синан през XVI в. Мостът остава в историята, благодарение на романа на Иво Андрич „Мостът на Дрина“. Той е построен на мястото на брод, откъдето е минавал главният път, свързващ Цариград и Босна. Днес мостът е символ на общото и различното в културите на хората, живеещи от двете страни на реката – бошняците и сърбите. Вишеградският мост е под закрилата на ЮНЕСКО. В центъра на Вишеград се намира и второто етноселище, построено от „балканския Фелини“ Емир Кустурица – Каменград, наричан още и „Градът на Андрич“. Разходка по главната улица и площада, където са сгушени едно до друго магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, сладкарница, бирария, кино и няколко площадчета, всички носещи имената на хора, пред които Кустурица се прекланя.
Свободно време за късен обяд и първата чаша ароматно босненско кафе.
Отпътуване за столицата на Босна и Херцеговина - Сараево.
Настаняване в хотел. Вечеря, без включени напитки. Нощувка.


Ден 2

31.12.2021 г.

Закуска. Пешеходна разходка в Сараево, известен като Балканския Йерусалим заради многобройните храмове на различни религии и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Уникалната атмосфера на Сараево очарова и пленява всеки посетител. По време на обиколката пред очите на всеки като на кинолента преминава историята на града. От моста Тахер чая, през „Ината къща“, „Башчаршия“, мястото за срещи на Сараево - чешмата "Себил", към катедралата „Сърце Исусово“, паметника на папа Йоан Павел II, голямата православна църква, Градските хали, Вечния огън и чак до бизнес лицето на града, с модерните и футуристични МОЛ-ове. Ще отделим време и за фотопаузи за най-интересните и любопитни забележителности - големия ибрик на чаршията, короната на Сараево - „Виечницата“, единствения запазен кервансарай „Морича хан“, Латинския мост до мястото, където е извършен Сараевският атентат, станал причина за избухването на Първата световна война.
Завръщане в хотела, свободно време с възможност за ползване на СПА зоната на хотела и подготовка за празничната вечеря.
20:00 ч. Празнична Новогодишна вечеря с жива музика, на богата блок маса, с включена неограничена консумация на напитки местно производство.
Нощувка.


Ден 3

01.01.2022 г.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Късна закуска. Свободен ден в Сараево с възможност за ползване на СПА зоната на хотела.
По желание (срещу доплащане) екскурзия до най-живописните кътчета на Балканите.
Мостар - визитната картичка на Босна и Херцеговина с извисяващия се над река Неретва мост. Днес под закрилата на ЮНЕСКО е целият стар град. Разходка по калдъръмените улички, фото спирка при по-стария от Стари мост, при уникалната по рода си еснафска джамия Хаджи Курт, Хамама и, разбира се, разкриване на най-добрите панорами към моста - емблема на града. Свободно време, възможност за самостоятелна разходка в града и снимки на удивителната „Бяла луна“, както всички наричат Стари мост над река Неретва.
Посещение на Дервишкото теке в Благай (при благоприятни атмосферни условия).
Девришкото теке е едно от най-мистичните и красиви кътчета на Балканите, пазещо мистиката, донесена по този земи с идеологията на дервишите. Запазеният дервишки дом е отворен за посещения, изграден в една отвесна скала, извисяваща се над най-голeмия карстов извор в Босна. Красотата на мястото се подчертава от тъмносините води на река Буна и кръжащите скални гълъби и златни орли. Възможност да опитате уникалния местен десерт „Смоквара”, оригиналната благайска рибена супа или някои специалитети от месо.
Отпътуване за Сараево.
Вечеря, без включени напитки. Нощувка.


Ден 4

02.01.2022 г.

Закуска. Отпътуване за България.
Фотопауза при православния манастир Добрун ("Успение Богородично“). Възможност за един прекрасен завършек на празничната програма сред райското спокойствие в двора на църковната обител. Манастирът се намира на 12 км от Вишеград, в пролома на река Рзав, близо до границата с със Сърбия. Създаден е от българката царица Елена и съпруга ѝ крал Душан.  
Пристигане късно вечерта. 
Град Място Час
Сливен бенз-я ЕКО, Дамарски мост 00:30 ч.
Нова Загора спирка кръгово 01:00 ч.
Стара Загоа паркинг жп гара 01:30 ч.
Чирпан спирка Център 02:00 ч.
Пловдив ШЕЛ на магистралата 03:00 ч.
Пазарджик ШЕЛ на магистралата 04:00 ч.
София Централна автогара 05:00 ч.
 

ВАЖНО:
*Възможно е да настъпят промени в изпълнението на програмата, взависимост от противоепидемичните мерки в Босна и Херцеговина към дадената дата.
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
*При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
*Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.
*Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
*Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
*Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператорът не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
*Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*Цената е валидна при група от минимум 35 човека;
*Внасяне на 30% капаро;
*Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;

Такса прекратяване:
Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, като заплати на туроператора такса за прекратяване на договора в размер, определен съобразно момента на прекратяване на договора, както следва:
‐ 30% от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена в срок до 30 дни, считано от датата на сключване на договора, но не по-късно от две седмици преди започване на изпълнението на туристическия пакет;
‐ 50 % от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена 31 дни след датата на сключване на договора, но не по-късно от две седмици преди започване на изпълнението на туристическия пакет;
‐ 100% от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена от 14 и по-малко дни преди датата на започване на изпълнението на пакета или неявяване за отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
*Лична карта или валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане;
*За деца до 18 год., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.

МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:
*Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
*До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
*Важно: За да влязат в Босна и Херцеговина, туристите трябва да представят:
1. Удостоверение за отрицателен PCR тест или бърз антигенен тест на ГКПП, не по-стари от 48 часа, или
2. Документ за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19. За завършен ваксинационен курс се приема поставянето на две дози ваксини (или една доза в зависимост от производителя) и изтичането на 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза, или
3. Документ – свидетелство за преболедуване на COVID-19 за периода от 14-тия до 180-тия ден, считано от датата на установяване на заболяването. Деца до 7-годишна възраст влизат в БиХ свободно, придружени от родител или настойник, представил един от посочените по-горе документи за безпрепятствено влизане в страната.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК „Лев Инс” е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 7 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 13062110000071, валидна до 23.01.2022 г., издадена от ЗК „Лев Инс” АД

*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
*3 нощувки със закуски и вечери в Сараево Hotel Hollywood 4* http://hotel-hollywood.ba/;
*Празнична новогодишна вечеря с жива музика, на богата блок маса, с включена неограничена консумация на напитки местно производство;
*Посещение на Вишеград;
*Пешеходен тур в Сараево;
*Бонус! Посещение на Каменград;
*Бонус! Посещение на манастира "Добрун";
*Бонус! Посещение на Дервишкото теке в Благай (само при записване за допълнителната екскурзия за посещение на Мостар. Включва транспорт, не включва входна такса);
*Ползване на СПА зоната на хотела: басейн, сауна и фитнес център;
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗК „Лев Инс” (с доплащане за лица над 70 г.);
*Водач по време на пътуването и престоя.
*Екскурзия до Мостар с бонус – посещение на Дервишкото теке в Благай (при минимум 25 записани): 39,20 лв. (20 евро) (без включени входни такси);
*Входни такси:
‐ Дервишкото теке в Благай - 5 босненски марки (или около 3 евро);
‐ Други входни такси за обекти, посетени по желание;
*PCR/бърз антигенен тест 2 бр.;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.

Календар