ОБИКОЛЕН ТУР “НАЙ-ДОБРОТО от ЙОРДАНИЯ” - Пакет 4*

Самолет
6 дни / 5 нощувки
от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
ПРОГРАМА
Първи ден
Събиране на летище София за чартърен полет до Акаба. Трансфер до хотела. Настаняване. Информационна среща. Вечеря. Нощувка.
 
Втори ден
Закуска. Отпътуване за Петра, едно от най-впечатляващите чудеса на Йордания. Посещение на града и разглеждане на неговите забележителности. След целодневната ни екскурзия в Петра, продължаваме към столицата на Йордания - Аман. Вечеря. Нощувка.
  
Трети ден
Закуска. Целодневна екскурзия на столицата Аман с посещение на най-важните забележителности и особености на този съвременен център. Следва отпътуване за Джераш – архитектурен шедьовър, който ще ни върне в древни времена. Ще се потопим в магията на триумфалната арка, главните улици, форума с овална форма и невероятната история на този град. След екскурзията се връщаме обратно в столицата. Вечеря. Нощувка.
  
Четвърти ден
Закуска. Отпътуваме към Мадаба – един от най-интересните градове в Йордания, известен със своите мозайки и история. Следва посещение на планината Небо – мястото, от което Мойсей за пръв път вижда Обетованата земя. Продължаваме към Мъртво море – най-дълбоката депресия в света. Вечеря. Нощувка.
 
Пети ден
Закуска. Отпътуване за пустинята Уади Рум, където ще се насладим на местната природа. Джип Сафари в пустинята. Продължаваме към Акаба. Вечеря. Нощувка.
 
Шести ден
Закуска. Трансфер до летището за полет до София.
 
Полетна информация:
BGH3028 SOF 11:00 AQJ 12:30
BGH3029 AQJ 16:40 SOF 19:40
*Часовете на полетите са посочени в местни времена
*Полетното разписание подлежи на препотвърждение
Хотели
За пакет "4* хотели ":

Акаба – Golden Tulip Hotel Aqaba 4*  (или подобен)
Аман – Mena Tyche Hotel Amman 4*  (или подобен)
Мъртво Море – Ramada Resort Dead Sea 4* (или подобен)

 
 • Самолетен билет с чартърен полет София - Акаба - София и включени летищни такси;
 • Един салонен багаж до 5 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • Целодневна екскурзия до Петра;
 • Целодневна екскурзия до Аман и Джераш;
 • Целодневна екксурзия до Мадаба, Небо и Мъртво море;
 • 2 нощувки в Акаба в 4* хотели на база закуски и вечери;
 • 2 нощувки в Аман в 4* хотели на база закуски и вечери;
 • 1 нощувка в района на Мъртво море в 4* хотел на база закуска и вечеря;
 • Всички входни такси за групово посещаваните обекти;
 • Джип сафари в пустинята Уади Рум – около 2 часа;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid19.
 • Представител на български език.
 • Покръстване в река Йордан – около 25 $ на човек;
 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши – заплащат се на място;
 • Новогодишна вечеря;
 • Обяди;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и  срока за анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава).
 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 1. Плащания:
 • Авансово плащане - 30% от общата пакетна цена при записване;
 • Доплащане: до 30 дни преди отпътуване;
 2. Необходими данни за всички пътуващи*:
 • Три имена на латиница по паспорт;
 • Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
 • Номер на паспорт или лична карта и дата на валидност;
 *Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.
 
3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от  цената на пътуването.
Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
 
ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени. Цените на горивата в програмата за Доминикана са калкулирани с параметри $700/тон и 1 евро = 1,2 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по- късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото да актуализира часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно пътниците.
 
Важна информация: За пътуване до Йордания се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизане в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.
Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайтсърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.
Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Важно: За деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 г. пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – декларация и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Чужденци, влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.
 
*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 21 дни преди отпътуване).
 

Календар