ПОЧИВКА НА ЧЕРВЕНО И МЪРТВО МОРЕ В ЙОРДАНИЯ

Самолет
7 дни / 6 нощувки
от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
ПОЧИВКА НА ЧЕРВЕНО И МЪРТВО МОРЕ В ЙОРДАНИЯ
 
ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ
 
7 дни / 6 нощувки / 6 закуски / 6 вечери
 
17.10.2021 – 23.10.2021
 
21.11.2021 – 27.11.2021
 
ПРОГРАМА
 
Ден 1: София – Акаба
Заминаване за Акаба, Йордания с директен чартърен полет от летище София в 07:15 ч. Пристигане в 10:00 ч. на летище крал Хюсейн в Акаба. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Трансфер до избрания хотел в курорта Акаба, прочут с най-девствените в Червено море пясъчни плажове и красиви коралови рифове. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 2: Свободно време в Акаба или екскурзия до Петра(по желание)
Закуска. По желание (срещу допълнително заплащане) – посещение на древния град Петра, Набатейската червена роза, едно от чудесата на Земята и обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Влиза се в този археологически и природен феномен през 1 км дълго тясно ждрело, което е оградено от двете страни с 80 метра високи скали! Забележителни са невероятните цветове и образувания на скалите. Мястото е масивно и съдържа стотици сложно изсечени скални гробници, съкровищница, театър в римски стил, храмове, жертвени олтари и улици с колонади. След тура - завръщане в хотела в Акаба. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 3: Свободно време в Акаба или гмуркане в Червено море с обяд(по желание)
Закуска. Свободно време по интереси в Акаба или по желание – шнорхелинг и гмуркане в Червено море с обяд (с доплащане 98 лв. за възрастни и 88 лв. за деца до 11 г.) - при предварителна заявка и заплащане в България. Цената включва трансфер, 4 часова екскурзия с корабче, пълно оборудване за гмуркане, обяд с включена една напитка; екскурзията се провежда при минимум 10 участника). Вечеря. Нощувка.
 
Ден 4: Акаба – Мъртво море
Закуска. Трансфер до хотела на Мъртво море (около 280 км.). Настаняване. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 5: Свободен ден на Мъртво море или екскурзия до Мадаба, Небо и Аман(по желание)
Закуска. По желание(срещу допълнително заплащане): отпътуване на север за посещение на град Мадаба: църквата „Свети Георги“, където се намира най-старата мозаечна карта, която показва Светите земи през 6 век. Заминаване към връх Небо -  разглеждане на Францисканския манастир: останките от ранно-християнска базилика, където се намират много мозаечни портрети, това е мястото, откъдето Мойсей е видял обещаната земя. Отпътуване за Аман, столицата на Хашемитското кралство: посещение на стария град и новия град на Аман,  дегустация на местната улична храна. Завръщане обратно в хотела на Мъртво море. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 6: Мъртво море – Акаба
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до Акаба. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 7: Акаба – София
Закуска. Стаите се освобождават до 11:00 часа, като багажа се оставя за съхранение в хотела. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия:
1) Екскурзия до Вади Рум с обяд -  уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. Екскурзията включва трансфер от Акаба и обратно (70 км в една посока), обяд, двучасово сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона (с доплащане 128 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; провежда се при минимум 20 участника).
2) Eкскурзия природния резерват Дана и замъка Монреал. Отпътуване за резервата Дана – най-големият и най-красив природен парк в Йордания, в който ще се насладите на гледката на зелени равнини сред пясъчни дюни, на гори и на стръмни скалисти хребети. Продължаване към замъка Монреал или Шобак, както е известен на арабски, разположен величествено на върха на един хълм сред пустинята. Ще се насладите на незабравима гледка към внушителния замък на кръстоносците, строен през XI, за да пази пътя към Светите земи от изток. Екскурзията е с доплащане 128 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; провежда се при минимум 20 участника).
Трансфер до летището. 19:00 ч. - 22:15 ч. – полет Акаба – София.
 
Хотели
Хотели 3* и 4*:
-           4 нощувки в Акаба – хотел Nairoukh 3* или подобен.
-           2 нощувки на Мъртво море -  хотел Dead Sea & Spa 4* или подобен
 
Хотели 4*:
-           4 нощувки в Акаба – хотел City Tower 4* или подобен.
-           2 нощувки на Мъртво море -  хотел Dead Sea & Spa 4* или подобен
 
Хотели 5*:
-           4 нощувки в Акаба – хотел DoubleTree by Hilton 5*  или подобен.
-           2 нощувки на Мъртво море -  хотел Crowne Plaza Jordan Dead Sea Resort & Spa 5* или подобен
•          самолетен билет с вкл.  летищни такси с авиокомпания Юръпиан еър чартър;
•           1 бр. чекиран багаж до 20 кг и 1 бр. салонен багаж до 7 кг;
•           всички трансфери по програмата;
•           4 нощувки в Акаба със закуски и вечери в хотели 3*, 4* или 5* по избор;
•           2 нощувки на Мъртво море със закуски и вечери в хотели 3*, 4* или 5* по избор;
•           транспорт с автобус;
•           водач-придружител;
•           йорданска туристическа виза;
•           медицинска застраховка с общо покритие 10 000 EUR.
 
•           застраховка "Отмяна на пътуване";
•           бакшиши за местен екскурзовод и шофьор (8 USD на турист на ден);
•           сафари с джипове във Вади Рум (с доплащане в България);
•           PCR и/или други тестове, в случай че са необходими;
•           разходи от личен характер.
 

Календар