ПРЕДКОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧАНАККАЛЕ – АСОС – ТРОЯ 16.12.2022 - 18.12.2022 Цена: 255 лева

Автобус
Стара Загора - Чанаккале - Троя - Асос - Чанаккале - Стара Загора
3 дни / 2 нощувки
от 255 лв.
Дата Цена Запитване
Отпътуване в 05.30 ч. по маршрут Свиленград – Капитан Андреево – Одрин – за Чанаккале. Пътуване през Турция – почивка по пътя, пристигане в гр. Гелиболу, преминаване с ферибот на азиатския бряг на протока Дарданели, където е разположен модерния пристанищен град Чанаккале, наричан в миналото „Султание калеси“ – Султанската крепост. Пристигане в хотела в Чанаккале. При възможност, настаняване. Свободно време за почивка. Туристическа обиколка на забележителностите на града: Крепостта Чименлик, построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града; старата чаршия, крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, репликата на Троянския кон подарена на града от актьора Брат Пит през 2004г., подарена на жителите на града. Възможност за вечеря. Настаняване в хотел 3* в Чанаккале. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Екскурзия до руините на древните градове Асос и Троя. Отпътуване до руините на Асос за една вълнуваща среща с древна Елада в селище, основано в 7 в. пр.н.е. от жителите на остров Лесбос. Тук сред свещената планина Ида, все още се виждат внушителните колони и останки от древния храм на Атина Палада, откъдето се разкрива невероятна гледка към живописно нарязаното крайбрежие на Егейско море и остров Лесбос.  Тук прекарва няколко години от живота си големият мислител и философ Аристотел като основава и своя школа. В подножието на планината се намира Античното пристанище, където ще отидем, след като сме посетили древния акропол - старинните сгради са приютили живописни хотелчета, ресторантчета и кафенета. Отпътуване за Троя, древният Илион – пътуване, което ще ви пренесе векове назад във времето на 10-годишната война между елини и троянци, ще си припомним удивителната съдба на Шлиман – немският археолог, нарочен от съдбата да разкрие Троя и древна Микена. Завръщане късния следобед в Чанаккале. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден:

Закуска. Отпътуване за Килитбахир и Кешан. Посещение на Килитбахир. Килитбахир - пристанищен град, разположен на най-тясното място на Дарданелите. Широчината на проливите на това място е 1300м, а отсрещният град е Чанаккале. Свободно време за разглеждане на крепостта Килитбахир, построена през 15в от завоевателя на Константинопол - Султан Мехмед II Завоевателя. Крепостта впечатлява със своята уникална архитектура под формата на катинар и е наричана "Ключ на морето" Отпътуване до град Посещение на Кешан - свободно време за пазаруване в местна търговска верига. След Кешан отпътуване за Стара Загора. 
  • транспорт с лицензиран автобус;
  • 2 нощувки в хотел 3* в Чанакале;
  • 2 закуски 
  • 2 вечери в ресторанта на хотела;
  • Бонус: Посещение на Килитбахир; 
  • Бонус: Посещение на град Кешан – свободно време за пазаруване в местна търговска верига;
  • Бонус: Посещение на Одринското капалъ чарши, където може да се купи сладки, локум, баклава и други.;
  • Представител от фирмата по време на пътуването и престоя на групата;
  • водач от агенцията по време на пътуването;
  • фериботни, пътни и гранични такси; 
  • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 10000 € 
  • Туристическа обиколка на Чанаккале (при минимум 20 човека) - 10 евро
  • Целодневна екскурзия до Троя и Асос.(при минимум 20 човека) включва транспорт, екскурзавод и обслужване от фирма партньор. без входни такси - 29 евро
  • Отпътуване от Кърджали, Хасково, Стара Загора
  • Допълнителна информация:
  • Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Календар