САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА

Самолет
САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА
8 дни / 7 нощувки
от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
1 ден / София - Санкт Петербург
Отпътуване от София Терминал 2  за полет по маршрут София – Санкт Петербург с AK Bulgaria Air в 14:55ч. Пристигане в Санкт Петербург на летище Пулково в 18:25ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден / Санкт Петербург
Закуска. Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град и Венеция на Севера. Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаващи край спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото бурно минало и имперски блясък. Основан от Петър Велики, за да бъде прозорецът към Европа, Санкт Петербург съчетава уникално руско културно наследство и европейски облик.
Панорамна обиколка с екскурзовод на български.
По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място в световното културно наследство.
Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-впечатлявашите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала и живописната църква в руски стил Възкресение Христово“.
Обиколката включва също посещение на крепосттаПетър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замислида превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа.
Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата Исакиевски събор с екскурзовод на български език. Превърната в музей през 1928г., в нея се помещават едни от най-известните икони в света. Безспорно една от най-впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В Катедралата се извършват църковни служби и до днес.
 
3 ден / Санкт Петербург – Петерхоф – Царское село
Закуска. Посещение на парка и двореца Петерхоф.
Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровия двор. Тук впечатляват разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляваща е Голямата Каскада, която тръгва от Големия дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента.
Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село.
Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната Кехлибарена стая, изчезнала по време на Втората световна война. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден / Санкт Петербург
Закуска. Посещение на Ермитажа - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Ермитаж идва от френски и означава място за уединение. Днес Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, наредени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа.
Допълнителна екскурзия: Посещение на Юсуповски дворец с включено разглеждане на стаята с екпозицията на убийството на Распутин. Дворецът е своеобразна енциклопедия на руската аристокрация. В него има домашен театър в почти реален размер, църква, бални зали, а всяка от стаите впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Посещение на експозицията, посветена на убийството на една от най – известните, но и най – неразбрани фигури в руската история – Григорий Ефимович Распутин. Неговата политическа роля и влияние върху царския трон предизвикват интерес и до днес – забулени в мистизицъм и спекулации. Распутин принадлежи към най – ниския социален слой, но печели такова влияние над царското семейство, че практически управлява огромната Руска империя чак до смъртта си. Става известен с греховните си страсти, политически манипулации и с легендарната си смърт – първо тровен, след това бит, стрелян и накрая удавен в ледовитите води на Нева. Ще имате възможност да разгледате музейната експозиция с восъчни фигури, пресъздаващи вечерята, на която е бил отровен през декември 1916 г. Когато се говори за Григорий Распутин, едва ли някой би бил способен да се изкаже еднозначно за неговата личност.
Допълнителна екскурзия: Нощен круиз по р. Нева и светлините на Санкт Петербург. Подобно на
Венеция и Амстердам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед.
Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден / Санкт Петербург - Москва
Закуска.  Трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване за Москва със скоростен влак Сапсан. Пристигане в Москва. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
6 ден / Москва
Закуска. Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място съжителстват архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени от Средновековна Русия.
Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод и разглеждане на Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския Държавен университет.
След това ще посетим Третяковската галерия – националната руска художествена съкровищница и един от най-значимите световни музеи.
Допълнителна екскурзия: Възможност за посещение на Бункер Сталина в Измайлово с екскурзовод на български език срещу допълнително заплащане. Самият обект, чието изграждане е извършено през 30-те години на миналия век, e бил важна част от програмата за отбранителна способност на страната (тогава СССР). От този бункер има достъп до центъра на Москва по 17-километров подземен път. За да се маскира този обект, бива построен добре познатият „Всесъюзен комплекс за физическа култура“ със 120 хиляди зрителски места. Около 70 200 души биха могли да бъдат разположени на балконите на този комплекс, а 22 000 и 36 800 души съответно на горните и долните етажи. Самата трибуна е направена под формата на неравностоен шестоъгълник.
 
7 ден / Москва
Закуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро. По време на тура ще имате възможност да се насладите на богато декорираните му станции, които са една от атракциите на
града.
След това се отправяме към Червения площад, Кремъл и кремълските катедрали. Със своите 19
кули Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва.
Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Посещение на Оръжейната палата.
Ще продължим с  разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столица – Арбат, където ще можете да се порадвате на автентичната архитектура на стара Москва. Свободно време. Връщане в хотела с метро. Вечеря.
 
8 ден / Москва - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Шереметиево. Полет до България в 20:05ч. Кацане на летище София, Терминал 2 в 22:00 ч.
 
Забележка. Последователността на посещенията в музеите и другите обекти в програмата се уточняват във всеки град след среща с местния екскурзовод. При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 
 
Дати и пакетни цени:
Цени с включени ранни записвания до 31.01.2022 г.
 
Дата Цена на човек в двойна стая Единична стая Дете 0-6.99 г. Дете 7-13.99 г.
08.0615.06.2022 2580 лв. 3040 лв. 1760 лв. 2320 лв.
15.06 – 22.06.2022 2580 лв. 3040 лв. 1760 лв. 2320 лв.
22.0629.06.2022 2580 лв. 3040 лв. 1760 лв. 2320 лв.
29.06 - 06.07.2022 2580 лв. 3040 лв. 1760 лв. 2320 лв.
06.07 - 13.07.2022 2560 лв. 3020 лв. 1740 лв. 2300 лв.
 
Цената за деца важи при настаняване като трети човек в стая.

Условия за записване:
 • Копие от международен паспорт
 • Депозит – 30% от пакетната цена  
 • Доплащане – до 55 дни преди датата на отпътуване
 
Необходими документи за издаване на руска виза:
 • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
 • Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
 • Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
 • 1 Цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца преди подаване на визата с размер 3,5 Х 4,5 см на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта). Облеклото на снимката трябва да е контрастно (без бели дрехи);
 • Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България;
 
*Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.
 
 
Необходими документи за пътуването:
 • Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
 • Резултат от негативен PCR тест, направено до 72 часа преди отпътуване. Към дата 19.10.21 г. не се признават серитификати за ваксинация и PCR тестът е задължителен за влизане в страната. Поради динамично променящата се епидемична обстановка, за актуалните изисквания за влизане в страната, туристите ще бъдат информирани при наближаване на пътуването.
 • За пътуването се изисква виза, няма медицински изисквания за имунизации.
 
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 91 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
2/ от 90 до 55 календарни дни преди датата на отпътуване - 30% от общата цена на организираното пътуване в лева 
3/ под 55 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване в лева 
*Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването поради затваряне на границите на Р. България и Русия. В такъв случай туроператорът се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в законово установеният срок на Р. България.
 
 
 
 
 
Забележки:
Минимален брой туристи: 25
Минимален брой туристи за допълнителни екскурзии:10
Минимален брой туристи за допълнителната екскурзия Нощен круиз по р. Нева: 20
Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване
Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване, очаквайте точна информация от офисите ни, преди Вашето пътуване.
 
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

 
 • Самолетен билет София – Санкт Петербург/ Москва – София с AK България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Azimut SPB 4* или подобен в Санкт Петербург;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Izmailovo Vega Hotel 4* или подобен в Москва;
 • Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Санкт Петербург-Москва;
 • Всички трансфери по маршрута;
 • Всички описани екскурзии с екскурзовод на български:
 • Панорамна обиколка на Санкт Петербург
 • Посещение на крепостта Петър и Павел
 • Посещение на парка и двореца  Петерхоф
 • Посещение на Екатерининския дворец
 • Посещение на парка в Царское село
 • Посещение на Ермитажа
 • Панорамна обиколка на Москва
 • Тур на московските станции на метрото
 • Посещение на Третяковската галерия
 • Входни такси за Кремъл и Кремълските катедрали, Оръжейната палата, Третяковската галерия, Крепостта Петър и Павел, парка и двореца Петерхоф, Екатерининия дворец и парка Царкое село, Ермитажа;
 • Билет за обиколката на Московското метро;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗД
Евроинс, включва COVID-19 покритие до лимита на отговорност;
 • Водач от България по време на цялото пътуване;
 • Екскурзодско обслужване на български език по програмата.
 • Виза за Русия за български граждани и обработка на докумети: 150 лв. – срок за издаване до 12 работни дни;
 • PCR тест - 72 часа преди пътуване, на преференциални цени, както и при пристигане обратно в България, ако е необходим такъв;
 • Посещение на Исакиевси събор - 25 евро / 49 лв. при минимум 10 човека
 • Посещение на Юсуповски дворец - 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека
 • Нощен круиз по р.Нева - 45 евро / 88 лв на човек при минимум 20 човека
 • Посещение на Бункера на Сталин - 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека
 • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
 • Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД „Евроинс“ ( включва COVID-19 покритие).

Календар