Старият Златоград и тракийските светилища Перперикон и Татул

Автобус
2 дни / 1 нощувка
от 109 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1

Тръгване в съответния час от съответния град. Първата ни спирка е в Кърджали. Посещение на храмовия комплекс „Успение Богородично”, изграден изцяло със средства на дарители и стопанисван от отец Боян Саръев. В манастира се намира частица от Кръста Господен, открита при разкопки на архиепископска църква в Перперикон от археолога проф. Николай Овчаров. Около кладенеца на манастира има построен параклис Животоприемний източник, за който се вярва, че Божията майка е казала, че благословен и мнозина ще намерят изцелението си край него.
Свободно време за обяд. Продължаваме към Златоград. По пътя ще направим пауза в с. Татул. На по-малко от километър от селото се намира тракийско светилище, което датира от края на V и началото на ІV хил. пр. н.е. Мегалитният паметник представлява саркофаг с форма на пресечена пирамида. Говори се, че през 2004 г. там е открит поникнал корен на лоза, която навярно е на възраст над 3000 години – от времето на траките, населявали тези земи.
Пристигане в Златоград, настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка.


Ден 2

Закуска. Следва разходка из Златоград и разглеждане на неговите забележителности: Етнографския ареален комплекс – музей на открито, с действащи занаятчийници, дюкяни и кафенето “Стария град“, за да опитате прочутото „въртяно кафе”. Ще посетим и Музея на Делю войвода и хайдушкото движение, който проследява живота и делото на безстрашния родопчанин и хайдушкото движение в България в национален мащаб. Продължаваме с посещение на църквата „Успение Богородично“ от 1834 година, построена, според легендата, само за 40 нощи, където е и едно от най-старото килийно училище у нас. В храма е открит и най-старият писмен паметник от Родопското Възраждане „Златоградски писмовник”.
Свободно време. Около 11:00 часа освобождаване на хотела. Отпътуваме от града, за да спрем при най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров – Перперикон. Ранноисторическия, античен и средновековен български каменен комплекс се състои от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградие. Върху този археологически комплекс повече от двадесет века различни поколения са оставили своите отпечатъци. Днес е една от най-посещаваните туристически дестинации в България и влиза в списъка на 100-те национални туристически обекта на България.
Отпътуване обратно за Чирпан, Стара Загора, Нова Загора и Сливен.

 

 

Град на отпътуване Място Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 06:30 ч.
Нова Загора спирка кръгово 07:00 ч.
Стара Загора паркинг жп гара 07:30 ч.
Чирпан, при група от мин. 8 човека спирка център 08:00 ч.
 

ВАЖНО:
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
*При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
*Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.
*Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*Внасяне на 30% капаро;
*Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
*Цената е валидна при група от минимум 30 човека;
*Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК „Лев Инс” е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 7 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица            № 13062110000071, валидна до 23.01.2022 г., издадена от ЗК „Лев Инс” АД

*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
*Една нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Златоград; 
*Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров -   Перперикон;
*Посещение на Тракийското светилище в с.Татул (включва транспорт, не включва входна такса);
*Водач по време на пътуването и престоя.
*Входни такси на посещаваните обекти:
‐ за всички обекти в Ареален комплекс Златоград - 3 лв.;
‐ Музея на Делю войвода и хайдушкото движение - 2 лв.;
- посещение на Перперикон: 6 лв. възрастен; 2 лв. за ученици, студенти и пенсионери;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.

Календар