Луксозен уикенд в Истанбул със самолет - 28.10.21

Самолет
Истанбул, Турция
4 дни / 3 нощувки
от 0.00 лв.
Резервирай
Начална дата Крайна дата Цена Запитване
Програма
1 ДЕН: Полет от София до Истанбул / 9:35 – 11:05 ч. / с  Turkish Airline    . Пристигане в Истанбул. Трансфер до хотел The Marmara Pera – 4+* в района Таксим, на пешеходно разстояние от едноименния площад, известната улица Истикля и Галата. Свободно време. Вечерта * по желание – възможност за Вечеря на кораб по Босфора. Нощувка.
2 ДЕН: Закуска. Свободно време или по желание * Панорамна екскурзия с посещение на: хълма Чамладжъ –   азиатската част, най-високата точка на Истанбул. Фото пауза и възможност за панорамни снимки към града и Босфора. Следва разглеждане на историческия център: Хиподрума, Синята джамия, Света София и двореца Топкапъ. Свободно време. Нощувка.
3 ДЕН: Закуска. Свободно време или по желание *Екскурзия с посещение на Долмабахче, църквата Св. Стефан, джамията на Сюлейман Великолепни, Египетския пазар и разходка с корабче по Босфора. Свободно време. Нощувка.
4 ДЕН: Закуска. Свободно време. Следобяд трансфер до летището. Полет до България.
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  10
               Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
               НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - задграничен паспорт с
               минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за българиски граждани.
               За деца под  18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена
               декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1
               копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в
               паспорта.  Няма визови изисквания. Към датата на съставянето на програмата за влизането в Турция   
               и при връщането в България, за освобождаване от карантина, се изисква един от следните документи:
 • Отрицателен PCR или антигенен тест.
 • Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19 и изтичането на 14-дневен период, след поставяне на последната доза.
 • Документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит 250 евро / 490 лв. лв. при записване. Пълно плащане до 15 дни преди датата на отпътуване.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
 • Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.
 •  
 • В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:
 • •          При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
 •  При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!
 • При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни  преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
 • Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:
 • От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
 • От 59-тия ден до 15-тия ден преди датата на заминаване – 50% от основната цена на пътуването на турист.
 • От 14-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.
 
Туроператорът „Отговорност на Туроператора“ със Застрахователно Дружество Евроинс АД, седалище и адрес на управление: гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43, тел. 070017241,   застрахователна полица № 03700100002970.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:
 1. Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.
 2. Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.
 3. Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:
 • Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или
 • Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.
 1. Смърт на застрахованото лице вседствие на потвърден случай на Ковид-19.
 2. Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече от 90 дни преди началната дата на пътуването.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 4.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 8.00 лв за престоя.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 4.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на турските колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
 
 • Самолетен билет София – Истанбул – София с чекиран багаж до 20 кг и ръчен 10 кг;
 • 3 нощувки със закуски в хотел The Marmara Pera 4* www.themarmarahotels.com
 • Трансфер летище – хотел, хотел – летище;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;
 • Панорамна екскурзия на Истанбул – хълма Чамладжъ и историческия център - 40 € / цената включва трансфер с луксозен бус, пътни такси, паркинги и  екскурзовод на български език; не включва входната такса за двореца Топкапъ - 20 €;
 • Екскурзия с посещение на Долмабахче, църквата Св. Стефан, джамията на Сюлейман Великолепни, Египетския пазар и разходка с корабче по Босфора - 70 € / цената включва трансфер с луксозен бус, пътни такси, паркинги, разходка с корабче по Босфора и  екскурзовод на български език /;
 •  Вечеря с програма на кораб по Босфора – 40 € / цената включва трансфер от/ до хотела, вечеря, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, музикална шоу програма с фолклор, танци и представления /;
Минимален брой туристи за осъществяването на екскурзиите – 10 човека; Програмата може да се размести по дни в зависимост от турските ни партньори. При минимум 10 човека желаещи може да се направи индивидуална програма, в зависимост от желанията и интересите на туристите ! Екскурзиите се резервират и заплащат в България !
 

Календар