Нова година в Катания

Самолет
Сицилия, Италия
5 дни / 4 нощувки
от 0.00 лв.
Резервирай
Начална дата Крайна дата Цена Запитване

ДЕН-1

Събиране на летище София за полет до Катания. Пристигане в Катания. Трансфер до хотела.

Обиколка на Катания, включена в цената:

  • пешеходна разходка на Катания Катедралата; Фонтанът със слона, символ на града; рибния пазар; улица „Етна” , главната търговска улица

Нощувка.

ДЕН-2

Закуска. Свободно време. По желание и срещу доплащане:

  • Целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното. Свободно време.

Нощувка.

ДЕН-3

Закуска. Свободно време. По желание и при подходящо време:

  • Целодневна екскурзия до Етна и Таормина. Изкачнане до 1987 м надморска височина за посещение на кратерит „Силвестри” . Отпътуване за Таормина и разглеждане на историческия център.

Нощувка.

ДЕН-4

Закуска. Свободно време. По желание и срещу доплащане:

  • Полудневна екскурзия до Ачиреале – разходка в прекрасния бароков център на Ачиреале и разглеждане на базиликата Свети Себастиян, църквата Свети Доминик, историческият театър на куклите „Пупи“ .
  • Посрещане на Нова Година 2022!

Нощувка.

ДЕН-5

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време. Трансфер до летището. Полет за България.

 

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Авиокомпания: Wizz Air

София – Катаня: Излита в 14:45 / Каца в 15:40

Катаня – София: Излита в 16:15 / Каца в 19:00

Авиокомпаниите си запазват право да правят промени в полетното разписание.


 

 
Допълнителни екскурзии


Цена за възрастен 50 BGN
  PCR тест връщане - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

ТАЛОН

За PCR тест

Издаден от туроператора

 

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между туроператора и лаборатории „Рамус“.

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за PCR тест издаван от туроператора. Липсата на билет прави талона невалиден.

 

Ползват PCR тест заплатен предварително към туроператора.

Теста се заплаща от туроператора по фактура и банков път към лаборатории Рамус.

 

 

 

 



Цена за възрастен 50 BGN
  PCR тест отиване - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

ТАЛОН

За PCR тест

Издаден от туроператора

 

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между туроператора и лаборатории „Рамус“.

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за PCR тест издаван от туроператора. Липсата на билет прави талона невалиден.

 

Ползват PCR тест заплатен предварително към туроператора.

Теста се заплаща от туроператора по фактура и банков път към лаборатории Рамус.

 

 

 


 
  Обиколен тур на Катания
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

Пешеходна разходка в центъра на Катания: Катедралата; Фонтанът със слона, символ на града; рибния пазар; улица „Етна” , главната търговска улица на града и др. Центъра на Катания е в бароков стил и е под закрилата на ЮНЕСКО, като част от световното културно наследство. Тук има безброй останки от гръцки и римски времена, както и множество барокови църкви и сгради. Не пропускайте и символа на Катания, емблематичния паметник Фонтана на слона, комична статуя от черна лава, показваща усмихнат слон, разположен върху бял обелиск. Статуята е на Piazza del’ Duomo


Цената включва

трансфер, екскурзоводско обслужване на български език.

 


Цената не включва

разходи от личен характер.



Цена за възрастен 130 BGN
Цена за дете 65 BGN
  Сиракуза и Ното
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

Ранно отпътуване от хотела в посока югоизточна Сицилия. Пристигане в Сиракуза, столица на едноименната провинция, известна с богатата си древногръцка история. Туристическа програма в Сиракуза, пешеходна разходка в центъра на града (част от световното културно наследство на Юнеско). Свободно време за разходка, пазаруване и снимки. Отпътуване за Ното – град, принадлежащ към световното културно наследство на Юнеско, известен със своята барокова архитектура. Туристическа програма в Ното. Свободно време. Късния следобяд – отпътуване за хотела.

Препоръчителни са удобни обувки.


Цената включва

Транспорт; Екскурзоводска беседа на български език.


Цената не включва

Вход за музея „Белломо“ – 8 евро; Вход за Палацо Николачи- 4 евро; Разходи от личен характер.



Цена за възрастен 118 BGN
Цена за дете 58 BGN
  Етна и Таормина
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

Пътуване с автобус по склоновете на Етна до 1987 м надморска височина; Свободно време с възможност за проучване на страничните кратери „Силвестри” . По желание може да се стигне до централните кратери (на ниво над 3000 метра надморска височина) с въжени лифтове и джипове (по избор, само при благоприятни метеорологични условия). В Таормина: Свободно време в историческия център и възможност да се разгледа Древния театър. Връщане в хотела.

 


Цената включва

транспорт; екскурзоводско обслужване на български език.


Цената не включва

билет за въжения лифт и джипове – 65 евро/ 48 евро (4 – 11 г.); вход за гръцкия театър в Таормина – 10 евро; разходи от личен характер.



Цена за възрастен 76 BGN
Цена за дете 38 BGN
  Полудневна екскурзия до Ачиреале
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

Ачиреале е част от ривиерата на циклопите. Името на града е свързано с една от легендите. Местните жители разказват, че има река, която тече както на повърхността на Етна, така и под земята. Потокът е свързан с легендата за овчаря Ачи и неговата огромна любов към морската нимфа Галатея. Полифем, който също обичал нимфата, от ревност хвърлил огромен камък върху овчаря и го убил. Милостивите богове превърнали Ачи в река, която тече през подземните пещери и се влива в морето, където той може да се докосне до своята любима нимфа Галатея, превърната в морска пяна.

Разходка в прекрасния бароков център на Ачиреале. Бароковата архитектура е оставила следа в сградата на Общината, в базиликата Свети Себастиян. Катедралата, построена между 1500 и 1600, е един красив пример за бароково изкуство, където в параклиса на Света Венера е съхранена сребърна статуя на светицата покровителка на града.

Църквата Свети Доминик почти напълно е разрушена от земетресението от 1693, но възстановен през 17 в. Фасадата е отчасти от 18 в., с две камбанарии и различни статуи и релефи. Съхранява множество творби на Алесандро Васта.

Не пропускайте да пиете от прекрасното ароматно сицилианско кафе, придружено с едно каноло – най-популярният сицилиански десерт по света, или други сладкиши, които най-често са хрупкави, пръхкави, ухаещи на канела, ядки, лимони и портокали.


Цената включва

двупосочен трансфер от хотела, екскурзоводско обслужване на български език;

 


Цената не включва

разходи от личен характер.

 

Резервации:

Депозит 20 % при резервация
Доплащане 25 дни преди датата на пътуване

 

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи: 30.

  2. При посещение на затворени пространства в Италия е необходимо предоставяне EU Digital COVID сертификат, който съдържа: Доказателство за валидност на ваксинацията най-малко 14 дни след края на предписания цикъл на ваксинация (след втората доза или еднократна доза за ваксината Janssen/Johnson&Johnson), Доказателство за възстановяване от валидността на COVID-19: 6 месеца от положителния резултат, Приема се отрицателен резултат от тест за COVID-19, както PCR, така и бързият антигенен тест. Валидност: 48 часа

  3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

  4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

  5. Туроператор АБАКС е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100003457 / 25.08.2021 при Евроинс АД. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2021 г. до 07.09.2022 г. Договорът е с лимит на отговорност 500 000 (петстотин хиляди лева).

 

Условия за прекратяване на договор:

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Календар