Нова година в Чанаккале 2023

Автобус
Чанаккале, Турция
4 дни / 3 нощувки
30.12.2022
от 464.00 лв.
Резервирай
Начална дата Крайна дата Цена Запитване
30.12.2022 02.01.2023 от 464 лв. запитване
Ден 1

30.12.2022 г.
Отпътуване от съответния град в съответния час по посока българо-турската граница. Отпътуване от съответния град посока Чанаккале – градът на брега на Дарданелите, един от най-европейските и пълни с младежки дух градове на Турция. Ще пресечем протока Дарданели с ферибот. Протокът свързва Мраморно и Егейско море и разделя двата континента - Европа и Азия.
Пристигане в Чанаккале и настаняване в хотела по избор. Вечеря, без включени напитки.
Нощувка.


Ден 2

31.12.2022 г.
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до древния град Троя. Дълго време учените са се съмнявали в реалното съществуване на Троя. Въпреки че градът е в центъра на събитията, описани в „Илиада” на Омир, едва през XVIII в. започва усиленото търсене на неговите руини. Различни археолози на няколко пъти обявявали, че са открили митичния град, докато през 1870 г. Хайнрих Шлиман най-сетне в проучванията и разкопките си стига до останките на древния полис. Разкопките и проучванията продължават и до днес, като откриват пласт след пласт история. До момента са разкрити останки от 9 града един върху друг, всеки от различна епоха. Местността се намира на 30-на километра от Чанаккале и е вписана в Списъка на ЮНЕСКО за световно наследство едва през 1993 г. Историческите руини се намират в комплекс, където има дори дървен кон, по подобие на Троянския, описан от Омир, в който туристите могат да се качат. Комплексът има толкова много история на квадратен метър, че е трудно да се изброи – останки от театър, дворци, крепостни стени, кладенци, като някои от руините са реставрирани, за да могат туристите да видят как са изглеждали в миналото.
Завръщане в хотела или възможност за допълнителна екскурзия до руините на Асос. Любопитен факт е, че съвременното име на града е Бехрамкале, но всички го наричат с древния Асос. Намира се на полуостров Бига в Егейско море и е само на 90 км от Чанаккале. Градът е наистина древен, основан около 1000 г.пр.н.е. от еолийски гърци. Негова забележителност е храмът на Атина (около 530 г.пр.Хр.), заобиколен от 3-метрови крепостни стени и гигантска антична порта, добре запазена и до днес. Наблизо са и останките от древен амфитеатър. От акропола се открива разкошна гледка - на юг и югоизток към островите Лесбос и Пергамон, на изток към планината Ида и на север към долината на река Тузла. В подножието на храма е старото пристанище, което носи особена атмосфера.
Връщане в хотела. Свободно време за почивка и приготовления за Новогодишната нощ.
Празнична Новогодишна вечеря с богато меню, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, DJ от България, специално подготвена програма с ориенталски танци и различни изненади. (All Inclusive програмата на напитките приключва в 2:00 след полунощ).

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Нощувка.


Ден 3

01.01.2023 г.
Късна закуска. Възможност за ползване на СПА центъра на хотела или обзорна обиколка на разглеждане на град Чанаккале с местен екскурзовод на български език. Градът е известен с едно от най-важните сражения от Първата световна война през 1915 г. Под пълководството на Мустафа Кемал Ататюрк градът печели прозвището "непревземаемият". Ще посетим крепостта „Чименлик” и Военноморския музей (без включена входна такса). Следва обиколка на Aynali чарши, който се намира в центъра на града. Свободно време за разходка и покупки.
Връщане в хотела. Вечеря, без включени напитки.
Нощувка.


Ден 4

02.01.2023 г.
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване обратно за България. По пътя – шопинг-пауза в Одрин. Градът, който е бил втората османска столица след Бурса и преди Константинопол, е известен с цветните си градини, пехливанските (мазните) борби и вкусния тава джигер. Свободно време за разходка и пазар. Възможност за посещение на джамията "Селимиe" и българската църква „Св. св. Константин и Елена”.
Пристигане в България вечерта.

 

ВАЖНО: Цените са с включена отстъпка за ранни записвания, направени до 15.10.2022 г.!

 

         Чанаккале е новата звезда на Турция, която туристите откриват и слагат в списъка с любимите места за посещение. Новогодишната програма предлага на туристите гостуване в приятен хотел, ползване на СПА центъра, допълнителни екскурзии до знакови забележителности в региона, дълги разходки по плажа и весело посрещане на Новата 2022 година. На връщане е предвидена шопинг-пауза в Одрин. Предлага се опция за отпътуване от 12 града в страната.

 

Маршрут 1

Град на отпътуване Място Час 
В. Търново, при мин. 8 човека автогарата 02:00 ч.
Габрово, при мин. 8 човека Дом на сатирата 03:00 ч.
Казанлък, при мин. 8 човека б-я Ромпертол 04:00 ч.
Стара Загора паркинг жп гара 04:30 ч.
Нова Загора спирка кръгово 05:00 ч.
Сливен бенз-я ЕКО, Дамарски мост 05:30 ч.
Ямбол спирката на BILLA 06:00 ч.
Елхово до х-л "Яница" 06:30 ч.
Чирпан, при мин. 8 човека спирка Център 04:00 ч.

 

Маршрут 2

Град на отпътуване Място Час 
Попово, при мин. 8 човека автогарата 02:30 ч.
Търговище, при мин. 8 човека на изхода за Попово 03:00 ч.
Омуртаг, при мин. 8 човека бенз-я Ромпертол 03:30 ч.

 

Маршрут 3

Град на отпътуване Място Час 
Разград, при мин. 8 човека  на спирката пред автогарата 02:00 ч.
Шумен, при мин. 8 човека автогарата 02:30 ч.

 

*Доплащане за отпътуване от Разград, Велико Търново, Шумен, Габрово - 60 лв.
*Доплащане за отпътуване от Попово, Омуртаг, Търговище, Казанлък - 55 лв. 
 

 

ВАЖНО:
*Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива.
*Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата, се счита за отказ от пътуване и туроператорът не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
*Туроператорът не носи отговорност за закъснение в разписанието на автобусите по обективни причини.
*Туроператорът не носи отговорност за вреди от неизпълнение или неточно изпълнение на договора, настъпили по вина на туриста или вследствие на негово поведение, излизащо извън рамките на нормалното поведение на пътник.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*Внасяне на 20% капаро;
*Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
*Цената е валидна при група от минимум 35 човека;
*Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСА ПРЕКРАТЯВАНЕ:
*Туристът има право да се откаже до 7 (седем) дни от датата на записване и заплащане на депозита без да дължи неустойка. При отказ от пътуване след указания срок, туристът губи заплатения депозит в размер на 10% от пакетната цена.
*При анулация след доплащане на пълната сума, неустойките са съгласно договора за пътуване.
*При въвеждане на ограничения, свързани с осъществяването на туристически превоз към Турция: забрана за пътуване, задължителна карантина, затваряне на границите, предплатената сума по отменените резервации подлежи на възстановяване, без да бъдат удържани такси и неустойки от страна на туроператора.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
*Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане;
*За деца до 18 год., пътуващи с един родител или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
*Деца до 18 год. с различна фамилия по паспорт от единия родител, на граница трябва да представят оригинал и копие от акта за раждане.

МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:
*Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
*До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
*При необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието, застрахованият турист лично или чрез упълномощено от него лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg. Ако не бъде уведомена Асистанс компанията за настъпилата необходимост от медицинска помощ, а туристът или упълномощено от него лице организира оказването на медицинска помощ, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане на всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
*Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на туриста или упълномощено от него лице.
*Препоръчваме ви сключване на застраховка „Отмяна на пътуване”! Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК „Лев Инс” е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 7 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 13062210000060, валидна до 23.01.2023 г., издадена от ЗК „Лев Инс” АД

*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
*Три нощувки в хотел по избор на съответната база да изхранване;
*Празнична Новогодишна вечеря с богато меню, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, DJ от България, специално подготвена програма с ориенталски танци и различни изненади;
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗК „Лев Инс” (с доплащане за лица над 70 г. и с включено покритие за COVID-19);
*Водач по време на пътуването и престоя.
*Допълнителни екскурзии, предлагани и заплащани на място;
*PCR/антигенен тест (при необходимост);
*Горивна такса, ако има такава, се обявява до 20 дни преди отпътуване;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 79 години - 10 лв.;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 80 до 85 години - 20 лв.;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица на 86 и повече години - 40 лв.;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.

Календар