ПОРТУГАЛИЯ - Лисабон и Фигейра да Фош : Португалската Копа Кабана! С ВКЛЮЧЕНИ ТУРОВЕ НА ЛИСАБОН И ПОРТО

Самолет
Португалия, Португалия
8 дни / 7 нощувки
от 0.00 лв.
Резервирай
Начална дата Крайна дата Цена Запитване
Програма
-НОВО!! ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПОРТО - ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА!

ПРОГРАМА
:
Ден 1 : София - Лисабон
Отпътуване от летище София (Терминал 2) в 20:50 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летището в Лисабон в 23:00 ч. Трансфер до хотел "VIP Inn Berna" 3* (или подобен) в Лисабон. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 :  Лисабон
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): кварталът Байша, разположен в централната част на града - многобройни площади, свързани с прави улици, впечатляващи сгради от XVIII век, множество хотели и кафета. Байша е известен с нощния си живот. Въпреки опустошителното земетресение през 1755 г., кварталът днес е напълно възстановен. Площадите "Фигейра" и „Росио“, от които се разкрива страхотна гледка към замъка "Свети Георги". Най-големият площад в Лисабон "Комерсио" (известен още като Площадът на търговията), със своите две емблематични забележителности – арката „Руа Аугуща“ и бронзовата статуята на крал Жозе I Реформатора, създадена през 1775 г. Отправяме се към устието на река Тежу, където ще видим Паметникът на Откривателите, построен в чест на Енрике Мореплавателя; кулата "Белем" – един от символите на Лисабон, обявен за паметник на културата под защитата на ЮНЕСКО; манастира "Жеронимуш", построен през 1601 г, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 : Синтра – Фигейра да Фош
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Свободно време в Лисабон или по желание: полудневна екскурзия до Синтра. Неслучайно наричана „райската градина на Португалия“, Синтра ще ви смае със своите природа и архитектура. Ще имате възможността да посетите Паласио Насионал Синтра – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в.; или величествения замък Пена, построен през 19в. от Фердинанд 2, на една от най-високите точки на планината Синтра. Интересен факт е, че Двореца е построен на мястото на манастир от 14век. Той е изключителна  комбинация от различни архитектурни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Ако изберете да останете в града, не пропускайте да посетите имението Кинта де Регалейра. Ако интериора е впечатляващ, то градините ще ви смаят със своята красота. Множество и най-различни растителни видове, в унисон с ренесансови укрепления, мистични религиозни символи, а градините са свързани с алеи, проходи и пещери. Най-голямата забележителност е Кладенецът на Посвещението (Обърнатата кула), напомняща Деветте кръга на Дантевия ад. Отпътуване за Фигейра да Фош следобяд. Настаняване в хотел Mercure 4*. Наричат Фигейра „Раиня дас Праяс“ – Кралицата на плажовете. Разположена точно в средата между Лисабон и Порто, тя е прекрасно място не само за почивка и релакс, но и удобна отправна точка за всички интересни места в Португалия. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 : Оурем – Томар – Алкобаса
07:00 – сутрешно зареждане и гимнастика на плажа (30-50мин; по желание, включено в пакетната цена) за тези, които ще вземат участие в допълнителната екскурзия. Закуска.
10:30 - сутрешно зареждане и гимнастика на плажа (30-50мин; по желание, включено в пакетната цена) за тези, които ще се посветят на плажа и морето.
Свободно време за плаж и почивка или по желание: целодневна екскурзия до Оурем, Томар и Алкобаса. Оурем е типичен средновековен град в Централна Португалия. Крепост тук е имало още по времето на Мюсюлманското владичество, но бива освободен от християните през 12век. Според легендата, именно тук мавърската принцеса Фатима приема християнството, под името Оурема, откъдето идва и името на града. Разглеждане на замъка Оурем и средновековния град. Отпътуване за Томар – земя на тамплиери.
Днес Томар е част от богатата историческа мозайка на Португалия. Посещение на Замъка на тамплиерите от XII в. и манастира "Орденът на Христос". Томар е приютил и най-старата синагога в Португалия – място на
убежище за евреи в края на Втората световна война. Отпътуване за градчето Алкобаса. Градът се прочува през 12в., когато португалският крал Алфонсо Енрикеш заповядва тук да се построи църква, в чест на
победата над маврите. По-късно църквата се превръща в манастир, а днес Цистерцианското абатство „Св. Богородица от Алкобаса“ е едно от най-важните духовни средища в Португалия и част от Културното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела.
17:00 часа – лежерна разходка по плажа (30-50мин; по желание, включено в пакетната цена). Вечеря и нощувка.

Ден 5 : Порто
07:00 – сутрешно зареждане и гимнастика на плажа (30-50мин; по желание, включено в пакетната цена. Закуска. Целодневна екскурзия до Порто (включена в цената).
Вторият по големина град в Португалия, включен в списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО: гарата "Сао Бенто", която е истински шедьовър. Този транспортен възел крие голяма част от португалската история - красиви португалски плочи, които изобразяват исторически сцени от живота; Камбанарията "Торе душ Клеригуш" (Кулата на клириците) – най-високата кула в Португалия, издигната в един от централните райони на града; Катедралата Порто – една от най-старите сгради в града, издигаща се над скалист склон, с прекрасна панорамна гледка към стария квартал Рибейра. Оттук по средновековните улички с гранитни къщи от XII в. се стига до крайбрежната улица. Възможност за миникруиз по река Доро (около 50 минути, при подходящи метеорологични условия, заплаща се на място - около 15 евро). Ще видите и моста Дон Луиш І - най-атрактивният от 6-те моста на река Доро, построен от ученик на самия Густав Айфел. Възможност за посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн. Връщане в хотела.
17:00 часа – лежерна разходка по плажа (30-50мин; по желание, включено в пакетната цена). Вечеря и нощувка. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 : Коимбра – Авейро – Коста Нова
07:00 – сутрешно зареждане и гимнастика на плажа (30-50мин; по желание, включено в пакетната цена) за тези, които ще вземат участие в допълнителната екскурзия. Закуска.
10:30 - сутрешно зареждане и гимнастика на плажа (30-50мин; по желание, включено в пакетната цена) за тези, които ще се посветят на плажа и морето.
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : целодневна екскурзия до Коимбра, Авейро и Коста Нова. Коимбра - често наричан „Университетската столица на Португалия”. Тук е най-старият университет в страната, и едно от най-старите висши учебни заведения в света. Основната забележителност  е Университетската библиотека "Жоанина“ - тук се съхраняват повече от 300 000 книги. Свободно време в Стария град на Коимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положено тялото на  първия крал на Португалия - Алфонсо Енрикеш. Продължаваме към Авейро - градче, осеяно с множество канали, по които туристите се придвижват с лодки като във Венеция. Отличава се с ослепителни цветови контрасти, характерни за скандинавските страни. Постройките са боядисани в най-различни цветове, а минаващите цветни лодки само допълват усещането за пъстрота. Следва посещение на Коста Нова – популярно морско градче, известно със своите пъстри къщи на бели райета, разположени на тънка ивица между плажа и лагуната. Връщане в хотела.
17:00 часа – лежерна разходка по плажа (30-50мин; по желание, включено в пакетната цена). Вечеря и нощувка. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 : Фатима – Назаре - Баталя – Обидош
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош.  Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници. Ще видите Базиликата „Девата от Фатима“ и ще научите кои са трите пророчества от Фатима. Посещение на манастира в Баталя от 14 в. – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа. Построен е през 1388 г. от крал Жуау І, дал клетва пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубарота. Разглеждане и свободно  време за обяд в Назаре. В миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е популярен курорт с прекрасни плажове и вкусна кухня. Известен е още с уникалните местни народни носии и църквата "Св. Богородица от Назаре", намираща се на един от главните площади . Обидош ще ви пренесе в далечното минало. Селцето е заобиколено от крепостните стени, зад които се намират традиционни бели къщи и малки търговски улици, които водят към замъка от XV в. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 : Мафра – Лисабон
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до центъра на Лисабон. Попътно разглеждане на Мафра и посещение на най-големия бароков дворец-манастир в Португалия. Строителството му започва в началото на 18в. по нареждане на крал Жуау V. Той дава обет, че на това място ще построи манастир, за да му се роди наследник. Историята на строителството е увековечена в творбата на нобеловия лауреат Жозе Сарамаго Възпоменание за манастира. Свободно време за вечеря и последни покупки в Лисабон. В 21:00ч. трансфер до летището.

Ден 9 : Лисабон – София
Отпътуване за България в 00:05ч. Пристигане на аерогара София в 06:00ч.

Цени за ранни записвания:
Дата Турист в ДВОЙНА СТАЯ Турист в единична стая Дете на доп. легло до 12г
ПРОЛЕТ 2020
30.04.20г -08.05.20г 1429 лв 1 854 лв. 988 лв.
21.05.20г -29.05.20г 1449 лв 2 078 лв. 948 лв.
28.05.20г -05.06.20г 1449 лв 1 863 лв. 988 лв.
04.06.20г -12.06.20г 1479 лв 1 893 лв. 1 008 лв.
11.06.20г -19.06.20г 1499 лв 1 924 лв. 1 008 лв.
ЕСЕН 2020
20.08.20г -28.08.20г 1585 лв 2 214 лв. 1 098 лв.
27.08.20г -04.09.20г 1565 лв 1 990 лв. 1 008 лв.
03.09.20г -11.09.20г – STOP SALE! 1545 лв 1 959 лв. 1 008 лв.
10.09.20г -18.09.20г 1519 лв 1 933 лв. 988 лв.
17.09.20г -25.09.20г 1519 лв 1 933 лв. 988 лв.
24.09.20г -02.10.20г 1449 лв 1 863 лв. 908 лв.
Допълнителни екскурзии
Допълнителни услуги:
 • Целодневна екскурзия до Оурем – Томар - Алкобаса - 75лв

 • Целодневна екскурзия до Коимбра – Авейро – Коста нова - 59лв

 • Целодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош - 88лв

 • Полудневна екскурзия до Синтра - 75лв

 • Пакет от 3 екскурзии : Целодневна екскурзия до Оурем – Томар - Алкобаса + Целодневна екскурзия до Коимбра – Авейро – Коста нова + Полудневна екскурзия до Синтра : 188лв

 • Цените на допълнителните екскурзии за деца до 12г. са с 50% отстъпка от редовната цена

Хотели по програмата :
 
Hotel Mercure ****
https://www.accorhotels.com/gb/hotel-1921-mercure-figueira-da-foz-hotel/index.shtml
 
VIP Inn Berna ***
http://www.hotelvipinnbernalisboa.com/index.htm?lbl=ggl-en-rmk&gclid=Cj0KCQjw9ZDeBRD9ARIsAMbAmoYagcp-IOO1RJb98AAyng7uhLSuYw5TK_qApieFNUt-YuHHIKAAuMoaApWtEALw_wcB
 
 
Цената включва:
 • Самолетен билет за директен полет с АК „България Еър“ София – Лисабон – София
 • 23 кг. чекиран багаж, до 8 кг. ръчен
 • Летищни такси /113 евро към 01.10.2019г/
 • Трансфер с автобус летище – хотел – летище в Лисабон
 • 2 нощувки със закуски в хотел VIP Inn Berna 3* (или подобен) в Лисабон
 • 5 нощувки със закуски в хотел Mercure 4* във Фигейра да Фош
 • 5 вечери на тристепенно меню в хотела във Фигейра да Фош
 • Вода и 1 чаша вино на вечерите във Фигейра да Фош
 • Полудневна туристическа обиколка на Лисабон
 • Целодневна туристическа обиколка на Порто
 • Разглеждане на Мафра
 • Сутрешно зареждане и гимнастика
 • Следобедна лежерна разходка
 • Екскурзовод на български език по време на туристическите обиколки
 • Водач от агенцията по време на престоя в Португалия
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД Армеец
Полетно разписание:
№ на полет Ден   излита   каца
FB 563 Четвъртък София 20:50 Лисабон 23:00
FB 564 Петък Лисабон 00:05 София 06:00
 
Допълнителна информация:
 • Офертата важи при минимум 40 туристи
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 туристи
 • При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
 • Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител.
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
 • Допълнителните екскурзии се заплащат с доплащането
Срокове и начин на плащане:
 • Депозит - 500лв. при резервация
 • Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
 • Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.
Срокове за анулации и неустойки:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
 • под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
 
Цената не включва:
 • Туристическа такса престой в района на Лисабон: 2 EUR на турист на ден (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела);
 • Доплащане за стая с гледка към океана в хотел Mercure 4* - 118 лева за стая, за целия период
 • Допълнителни екскурзии на място
 • Посещение на винарска изба и дегустация на Портвайн
 • Обяди
 • Вечери в хотела в Лисабон
 • Възможност за полет от и до Варна – 120 лв. в двете посоки
 • Входни такси и билети за обектите по време на обиколки и екскурзии, както и музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Градски транспорт, разходи от личен характер, бакшиши за екскурзовод / шофьор: 1-5 EUR на турист на ден - заплаща се на място;
 • Транспорт от центъра на Синтра до замъка Пена – 6.90 EUR /в двете посоки/
 • Слушалки по време на туровете – 7 EUR на човек за целия престой (задължително – заплащат се на екскурзовода на място; деца до 6години не ползват слушалки и не се таксуват)
 • Оскъпяване на медицинска застраховка за лица над 69г. - 15.30лв (по 1.70лв на ден)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 
 

Календар