Уикенд в Истанбул - 14.10.21

Автобус
Истанбул, Турция
4 дни / 3 нощувки
от 0.00 лв.
Резервирай
Начална дата Крайна дата Цена Запитване
Програма
1 ДЕН 14/10/21: Отпътуване от България: Петрич 3:30; Сандански – 4:00; Благоевград – 4:45; София 6:30 - по маршрут: КПП Кап. Андреево – Одрин. В Одрин свободно време за шопинг. Отпътуване за Истанбул. Настаняване в хотел 3* в историческия център на града. *По желание – екскурзия „Нощен Истанбул„: Златният Рог, новата Европейска част, кулата Галата  и квартала Таксим. Нощувка.
2 ДЕН 15/10/2021: Закуска. До обяд - пешеходна обиколка на част от историческия център на Истанбул – Хиподрума с Колоната на Константин Велики, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхем II, Синята джамия (отвън), джамията „Света София“, Капалъ Чарши, Топкапъ Сарай, цистерната Шерефие от 5 в. – Теодосий Велики.  Тези забележителности се намират на пешеходно разстояние от хотела и за това не е необходим трансфер. Следобяд по желание * - посещение на Топкапъ Сарай и Св. София /срещу доплащане /.  Вечерта по желание* вечеря в рибен ресторант на Галата / заплаща се допълнително /. Нощувка.
3 ДЕН 16/10/2021: Закуска. Свободно време или по желание*: екскурзия до хълма Чамладжъ – азиатска част, най-високата точка на Истанбул. Фото пауза и възможност за панорамни снимки към града и Босфора. По пътя за Чамладжъ се разглежда джамията на Сюлейман Великолепни от 15 в. Обратно в историческия център и посещение на двореца Долмабахче. Посещение на българската църква Св. Стефан. Следобяд – възможност* за разходка с корабче по Босфора – минава се покрай Европейския бряг  до крепостта „Румели Хисар”. Пред поглега на туристите се откриват великолепните дворци „Долмабахче” и „Чираан”. По бреговете на Босфора ще видите старинни дървени вили, дворци от мрамор, крепости, както и един от символите на града - „Девическата кула”, а също така и  къщите, в които са снимани част от известните турски сериали. Продължителността на тура е около 1 час и 30 мин. След това има възможност за посещение на египетския пазар / целият тур е срещу доплащане /.   По желание*      / срещу допълнително заплащане/- посещение на Outlet Via Port Venecia. Тук можете да се насладите на разходка с гондола по каналите на красивата Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световно известни марки. . Връщане в хотела. Нощувка.
4 ДЕН 17/10/2021: Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на небостъргача „Сапфир“- най-високата жилищна сграда в Европа 261 м.Уникален дизайн, вертикални градини, огромен МОЛ, голф, фитнес, басейн, спа и други са на разположение на посетителите. Прекрасна гледка се разкрива от терасата на последния етаж на сградата, където хапнайки в ресторанта се наслаждавате на панорамен изглед към Истанбул. Най-атрактивната забележителвост е 4D кино, с което от стола може да се направи панорамна обиколка на града с хеликоптер, да се влезе в Синята Джамия, хиподрума, Света София и дори в най-луксозните хотели на града. Отпътуване за България. Пристигне късно вечерта.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40
               Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
               НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - задграничен паспорт с
               минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за българиски граждани.
               За деца под  18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена
               декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1
               копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в
               паспорта.  Няма визови изисквания. Към датата на съставянето на програмата за влизането в Турция   
               и при връщането в България, за освобождаване от карантина, се изисква един от следните документи:
 • Отрицателен PCR или антигенен тест.
 • Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19 и изтичането на 14-дневен период, след поставяне на последната доза.
 • Документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.
 
             НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит 50 лв. при записване. Пълно плащане до 15 дни преди датата на
             отпътуване.
              УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
•          Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.
 
В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:
•          При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
                При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!
           
•          При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни  преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 15-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 14-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.
 
 
Туроператорът „Отговорност на Туроператора“ със Застрахователно Дружество Евроинс АД, седалище и адрес на управление: гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43, тел. 070017241,   застрахователна полица № 03700100002970.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:
 1. Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.
 2. Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.
 3. Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:
 • Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или
 • Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.
 1. Смърт на застрахованото лице вседствие на потвърден случай на Ковид-19.
 2. Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече от 90 дни преди началната дата на пътуването.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 4.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 8.00 лв за престоя.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 4.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на турските колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.
 


 
 
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Посещение на град Одрин;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Лалели ;
 • Посещение на небостъргача Сапфир;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;
 • Входни и пътни такси;
 • Водач от фирмата организатор;
 
 • Пешеходна обиколка на част от историческия център на Истанбул с екскурзовод на български език и входна такса за цистерна Шерефие - 10 € ;
 • Панорамна обиколка „Нощен Истанбул и Таксим- 10 €;
 • Вечеря с програма в ориенталско заведение – 35 € възрастен, 25 € дете до 11,99г.;
 • Посещение на Топкапъ Сарай и Св. София с включена входна такса за Топкапъ и екскурзоводско обслужване на български език - 30 €;
 • Вечеря в рибен ресторант на Галата - 30 €;
 • Екскурзия до хълма Чамладжъ, джамията на Сюлейман Великолепни, църквата Св. Стефан и двореца Долмабахче - 40 € възрастен, 30 € дете до 5,99г с включена входна такса за Долмабахче;
 • Разходка с корабче по Босфора – 17 €;
 • Посещение на мол Outlet Via Port Venecia – 10 € възрастен, 5 € дете до 11,99г.
 • Входна такса за наблюдателната площадка на небостъргача „ Сапфир“ – 20 турски ливри; билет за 4D кино – 30 турски лири;
 • Разходи от личен характер и бакшиши;
За допълнителните мероприятия – записването и плащането става предварителни при доплащането !!! Екскурзиите се осъществяват  при минимум 20 пълноплащащи туриста, а за вечерите – няма минимум.

Календар