Промоции и ранни записвания

Остров Малта - абитуриентски бал

Цена от 495 лева

 

Цена за 3 нощувки – 495лв.

Цена за 4 нощувки – 545 лв.

 

Полетно разписание:

Дата

Летище

Излита

Летище

Каца

25.05./28.05. 2019

София

19:05 ч.

Малта

20:05ч.

28.05./ 01.06. 2019

Малта

20:40ч.

София

23:30ч.

 

Информация

Допълнителни екскурзии:

Ще научите всичко за историята на Малта, традициите и обичаите на хората тук. Ще посетите най-красивите места, които непременно трябва да се посетят.

 

Остров Гозо (8  часа с включен обяд) - 50 евро

Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот.

 

С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас. Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности като Лазурния прозорец, Вътрешното море и скалата Фунгус. Очаква Ви вкусен обяд в ресторант, намиращ се в старинната крепост “Цитаделата“ в центъра на столицата на Гозо – Виктория.

 

След обяда екскурзията продължава  с посещение на мегалитния храм Ggantja и завършва в живописните и красиви заливи  Шленди или Марсафорн. По време на екскурзията може да си купите сувенири, направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.

Валета – “Града на рицарите”(4 часа) - 29 евро

Екскурзия до столицата на Малта - Валета. Автобусът ще Ви остави пред крепостните порти, откъдето започва разходката по старинните улици до градините Барака. Оттам се открива великолепна гледка към Големия залив. Ще посетите катедралата Свети Йоан, която е една от съкровищниците на Малта и двореца на Великите Магистри, в който сега заседава парламента и се помещава канцеларията на президента на Малта.

 

Мдина – “Града на мълчанието“ (4 часа) — 29 евро

Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули, построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта, е наистина великолепна.

 

Разхождайки се из града ще посетите катедралата Св. Павел и ще разгледате красивите къщи, построени преди повече от 400 години.

 

Следващото място, което ще посетите е “ градчето на майсторите “ – Та Али. В занаятчийските работилници ще видите как изкусните майстори създават самобитни предмети от стъкло, както и традиционните за Малта златни и сребърни филиграни.

 

Трите града и Синята пещера - Малтийския юг (4 часа) - 28 евро

Посещение на трите древни града Коспикуа, Сенглеа и Виториоса . Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки.  Във Виториоса са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта.

 

След това екскурзията продължава с посещение на едно много живописно място – Синята пещера. Тук огрените от слънцето корали карат кристално чистата морска вода да сияе в златисти отблясъци.  

 

При желание и ако времето позволява може да се повозите на лодка и да наблюдавате подводния свят (цената на тази разходка не е включена в цената на екскурзията).

 

Най-забележителните места в Малта (8 часа с обяд) - 59 евро Валета – столицата на Малта. Градът е строен веднага след победата на ордена на рицарите йоанити над армията на Сюлейман Великолепни. Архитект е Франческо Лапарели – главен военен архитект на римския папа. Валета е първия европейски град, в който всичко е проектирано преди да бъде построено. Автобусът ще Ви остави пред крепостните стени, откъдето започва разходката по старинните улици до градините Барака. От там се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще разгледате основните забележителности на този пълен с история град.

 

Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията продължава с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна. Разхождайки се из града ще разгледате красивите къщи, построени преди повече от 400 години.

 

Моста – ще посетите най-голямата църква на острова – един архитектурен шедьовър и ще се запознаете с богатата история на тази сграда.

 

Свети Антон – Ще посетите най- голямата ботаническа градина на острова, създадена в началото на XVII век. Тогава е бил построен и намиращия се до нея едноименния дворец, който е бил резиденция на някои от великите магистри, на британския губернатор, а в днешни дни е лятна резиденция на малтийския президент.

 

Еднодневна екскурзия до Сицилия – Поцало - вулкана Етна - гр.Таормина

Тръгване от Малта в 06:30ч. Пътуването е с високоскоростен ферибот и продължава 90 минути. Пристигане в пристанището в Поцало. Автобусите, с които се провеждат екскурзиите, са комфортни и оборудвани с климатик. Можете да изберете екскурзовод на руски, английски, френски, немски или испански. От Поцало екскурзията преминава по едни от най-високите мостове в Европа и ще Ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията) и покупка на сувенири. Посещение на известния курортен град Таормина – свободно време за разглеждане на града. Връщане от Таормина  в Поцало. Отпътуване за Малта в 21:30ч.

Местоположение:

1 вариант

Хотел Oriana at the Topaz Hotel 4* (http:/orianahotel.com/)

Разположен е в центъра на Буджиба, един от най-известните курорти в Малта, на 5 минути пеша от плажа. Всички стаи имат самостоятелна баня, климатик, телевизор, тераса, телефон.

В стаите и в общите помещения има безплатен Wi-fi. Карти за високоскоростен интернет се продават на рецепцията.

Booking.com

Бюлетин

Абонирайте се за нашия Бюлетин за да получавате катуалните промоции на Вашия E-mail.

Работно време

Обедна почивка
13:00 - 14:00

Понеделник
09:30 - 18:30
Вторник
09:30 - 18:30
Сряда
09:30 - 18:30
Четвъртък
09:30 - 18:30
Петък
09:30 - 18:30
Събота
Почивен ден
Неделя
Почивен ден

Идентификация

Обади се